Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Public Issue: Πρώτη η ΝΔ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κόψη του ξυραφιού ο ΛΑΟΣ


Στο 19% βρίσκεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, ενώ για το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται στο 14,5%, σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Τρίτο κόμμα η ...Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη η οποία συγκεντρώνει 12 μονάδες βάσης. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% και πέμπτο κόμμα το ΚΚΕ με 11%. Έντεκα μονάδες συγκεντρώνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Στο 5% η Χρυσή Αυγή ενώ το κόμμα του ΛΑΟΣ βρίσκεται στην... κόψη του ξυραφιού με 3%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται επίσης στο 3%, η ΔΗΣΥ στο 2%, η Δράση στο 2%, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1% και 3,5% τα λοιπά κόμματα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Ευ. Βενιζέλος με 18%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο 15% μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ερωτώμενοι προκρίνουν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό την Αλέκα Παπαρήγα και τον Γιώργο Καρατζαφέρη με 4%, τον Λουκά Παπαδήμο με 2%, τον Φώτη Κουβέλη και τον Πάνο Καμμένο με 1% (αυθόρμητη αναφορά για τους τρεις τελευταίους), και το 34% κανέναν, ενώ δεν έχει γνώμη το 4%.

Το 89% δε, θεωρεί ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι αυτοδύναμη, 8% ότι θα είναι και 3% δεν έχει γνώμη. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι μειώνεται το ποσοστό όσων εξετάζουν αποχή, ή λευκό/ άκυρο, από 32,5% τον Ιανουάριο του 2012, στο 19% τον Απρίλιο.

Ένας στους 2 προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μόλις το 17% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ωστόσο 9 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι δε θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 64% πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές. Εντυπωσιακή καταγράφεται και η συμμετοχή στις εκλογές αφού για πρώτη φορά μετά από καιρό η αποχή βρίσκεται χαμηλά στο 19%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, καλύτερο κόμμα αντιπολίτευσης αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26% και το ΚΚΕ με 17%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου