Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σόιμπλε: Θα κάνετε ότι σας λέμε

Σόιμπλε: Θα κάνετε ότι σας λέμε -Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη -Το Βερολίνο εξευτελίζει τον Πρόεδρο της Ε.Ε  Μ. Μπαρόζο δείχνοντας πόσο υπολογίζει τα θεσμικά όργανα - Σκληρή πολιτική λιτότητας και τα επόμενα χρόνια

Την επιβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διολισθαίνει, όλο και περισσότερο, σε μία θεσμική εκτροπή που την μετατρέπει σε .....
Γερμανική Ευρώπη, είχαμε αργά χθες το βράδυ με την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.
Αφορμή ήταν αυτό που... τόλμησε να ψελλίσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας να χαλαρώσει λίγο η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη.
Το αξίωμα του κ. Μπαρόζο είναι θεσμικά το κορυφαίο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα περίμενε κανείς να του απαντήσει ένας Ευρωπαίος ηγέτης και εν προκειμένω η κ. Μέρκελ.
Στον κ. Μπαρόζο όμως δεν καταδέχθηκε να απαντήσει ούτε ο κ. Σόιμπλε αλλά το γραφείο τύπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.
Ο κ. Μπαρόζο είχε πει ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται έχουν ήδη φτάσει στα όρια τους και χρειάζονται μία ελάχιστη πολιτική και κοινωνική στήριξη.
Τι του απάντησε το Βερολίνο;
1ον) Ότι δεν ξέρει τι του γίνεται σε ελεύθερη μετάφραση. Σύμφωνα με τους Γερμανούς ''η πολιτική λιτότητας συνιστά ήδη επιτυχία'' .
2ον) Ότι όλες οι χώρες πρέπει να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει από το Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Δηλαδή λιτότητα και φτωχοποίηση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, δίχως τέλος.
Το μήνυμα που στέλνει το Βερολίνο , μέσω του υπουργείου του κ. Σόιμπλε, είναι ένα: " Θα κάνετε ότι σας λέμε''.
Όποιος έχει ψευδαισθήσεις για το που οδηγείται η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης θα πρέπει να πάψει να τις έχει.
Ο εξευτελισμός του Προέδρου της Κομισιόν από το γραφείο τύπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών αποδεικνύει ότι το Βερολίνο έχει επιστρέψει σε πρακτικές άλλων εποχών. Φαίνεται ότι το DNA του αιματοκυλίσματος και της βαρβαρότητας δεν φεύγει ποτέ από ορισμένους.
Η Γερμανία θέλει να γίνει παγκόσμια δύναμη να ελέγξει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, να οικοδομήσει μία Γερμανική Ευρώπη καταπατώντας την εθνική κυριαρχία των άλλων χωρών.
Αν ο Νότος εξεγερθεί, τότε η Γερμανία θα διαλύσει την Ε.Ε. και το ευρώ. Για αυτό έχει ήδη προετοιμαστεί επαναπατρίζοντας και αγοράζοντας χρυσό αλλά και συγκεντρώνοντας κεφάλαια και συναλλαγματικά αποθέματα στις τράπεζες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου