Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών για χιλιάδες υπαλλήλους στις ΗΠΑ

Οι φορολογικές υπηρεσίες (IRS) έμειναν κλειστές λόγω περικοπών

Ουάσινγκτον
Δεκάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ, περίπου το 5% του συνόλου των εργαζομένων για την κεντρική κυβέρνηση, βρέθηκαν την Παρασκευή σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών, λόγω των δημοσιονομικών περικοπών που εφαρμόστηκαν αυτόματα στη .......χώρα από τις αρχές του Μαρτίου.

Κλειστά έμειναν, μεταξύ άλλων, τα γραφεία των φορολογικών υπηρεσιών (IRS) με συνολικά 90.000 εργαζόμενους, η υπηρεσία στέγασης, η υπηρεσία περιβάλλοντος (EPA) και η υπηρεσία του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού

Το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Εσωτερικών επίσης λειτούργησαν με ελλείψεις προσωπικού. Συνολικά σε αργία ήσαν 115.000 δημόσιοι λειτουργοί, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Σημειώνεται πάντως ότι τη Δευτέρα είναι επίσημη αργία (Memorial Day, ημέρας μνήμης για τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους).

Η IRS θα παραμείνει κλειστή για άλλες τέσσερις ημέρες μέσα στο καλοκαίρι. Σχεδόν όλοι οι ομοσπονδιακοί δημόσιοι λειτουργοί θα είναι σε άδεια άνευ αποδοχών για κάποιες ημέρες μέσα στο καλοκαίρι.

Στο Πεντάγωνο, που προχωρά σε μείωση των δαπανών του κατά 8% από τον επίσημο προϋπολογισμό του, περίπου 800.000 πολιτικοί υπάλληλοι θίγονται από το μέτρο και θα τους δοθεί άδεια άνευ αποδοχών για τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα από την 8η Ιουλίου ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Μόνον οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξαιρέθηκαν από τις αυτόματες περικοπές, αφού τα μέλη του Κογκρέσου ψήφισαν ένα έκτακτο μέτρο για να αποφευχθούν προβλήματα στις αερομεταφορές.

Οι περικοπές είχαν ψηφιστεί από το Κογκρέσο το 2011 με νόμο που οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν να ακυρώσουν.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231250092

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου