Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ ο Κρίτων Αρσένης

Επιστολή παραίτησης από μέλος του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης και αναφέρει ως πρωταρχική αιτία της απόφασής του την ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης.

"Θέλησα από την αρχή να........ σταθώ θεσμικά απέναντι στη παράλογη αυτή πολιτική. Η παραίτησή μου είναι το μόνο που μου απέμεινε να κάνω θεσμικά απέναντι στη στάση του κόμματος" είπε στην Ελευθεροτυπία ο Κρίτων Αρσένης.
 
"Δεν είναι δυνατόν να προωθείται αυτή η παράλογη πολιτική στην Ελλάδα, τη στιγμή που η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπου κι αν έχει εφαρμοστεί, με τρανταχτό παράδειγμα την Αγγλία της Θάτσερ, έφερε σημαντική αύξηση της τιμής του νερού για τους καταναλωτές, αύξηση των νοικοκυριών στα οποία διακόπηκε η υδροδότηση επειδή δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν, και μείωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, με συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών" δήλωσε στην Ελευθεροτυπία από τις Βρυξέλλες ο Κρίτων Αρσένης.
 
Επισημαίνει ότι η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην προωθούμενη πολιτική της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη, με επόμενο στόχο την ιδιωτικοποίηση και της ΕΥΔΑΠ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 
 
Στην ανακοίνωσή του εξάλλου ο ευρωβουλευτής κάνει ευρύτερη αναφορά στην ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, την πώληση δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, την απορρύθμιση της νομοθεσίας και τον ευτελισμός της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ λέγοντας ότι "κανένα από αυτά δεν είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση" ενώ υπογραμμίζει ότι η κρίση αποτέλεσε μια βολική δικαιολογία για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος.
 
Ο Κρίτων Αρσένης τονίζει ότι επέλεξε παρά τις ριζικές πολιτικές διαφωνίες να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ σεβόμενος το ότι είχε εκλεγεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και παράλληλα κρατώντας αποστάσεις. Καταγγέλλει όμως την κυβέρνηση, η οποία εξαρτάται από την ψήφο του ΠΑΣΟΚ,  ότι υλοποιεί πλέον την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, των βασικών αγαθών για την επιβίωση των πολιτών καταστέλλοντας ταυτόχρονα κάθε δημοκρατική αντίδραση.
 
Συμπληρώνει ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην επιβολή παράλογων, αδιέξοδων και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της κυβέρνησης.
 
Μετά την παραίτηση Αρσένη, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλέον 7 ευρωβουλευτές.
 
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίασαν ότι "ο κ. Αρσένης ανεδείχθη ως Ευρωβουλευτής το 2009 επειδή είχε ενταχθεί στη λίστα του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκπροσωπεί τον εαυτό του στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ μέσω δελτίων τύπου. Εφόσον νοιώθει ότι ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, η ολοκληρωμένη και έντιμη κίνηση θα ήταν η παραίτηση από το αξίωμα του Ευρωβουλευτή και όλα όσα αυτό συνεπάγεται".
 
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=366577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου