Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Όλα δείχνουν απεργία με επιστράτευση

Προτάσεις για συνδυασμό μιας 24ωρης με επαναλαμβανόμενες 5ήμερες ή μιας 48ωρης απεργίας κατατέθηκαν από τις παρατάξεις της ΟΛΜΕ
Το μεσημέρι συνεδριάζει και πάλι το ΔΣ της ΟΛΜΕ, που δεν κατέληξε χτες σε συμφωνία για το αν θα εξαγγείλει απεργία γύρω στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως φαίνεται το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα......
προτείνει προς τις γενικές συνελεύσεις του κλάδου να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιά μορφή. Με επιστράτευση εκβιάζει η κυβέρνηση.
 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, διέκοψε χτες το βράδυ τη μαραθώνια συνεδρίασή του (διήρκεσε 9 ώρες), με θέμα την απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. 
 
Τι προτείνεται
 
Κατά τη διάρκειά της, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της σημερινής Ελευθεροτυπίας, τα 9 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμφώνησαν να εισηγηθούν στον κλάδο των καθηγητών 24ωρη απεργία στις 17 του μήνα, ημέρα κατά την οποία ξεκινούν οι Πανελλαδικές, μια πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 25 του μήνα, και επαναλαμβανόμενες πενθήμερες στη συνέχεια.
 
Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν χθες προφορικά όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πλην δύο μελών του ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Το ΠΑΜΕ από την αρχή είχε ξεκάθαρα ταχθεί κατά της απεργίας μέσα στις Πανελλαδικές, αν και χθες υπαναχώρησε από την αρχική του πρόταση και πρότεινε 48ωρη απεργία στις 16 και 17 του μήνα.
 
Διακοπή της συνεδρίασης της Πέμπτης
 
Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης, κι ενώ είχε επιτευχθεί η συμφωνία των 9 από τα 11 μέλη στην βασική πρόταση, μια πληροφορία που μετέφερε στο Συμβούλιο ένα μέλος του Δ.Σ. έγινε αιτία η ΔΑΚΕ να αποσύρει τη συμφωνία των μελών της. Ετσι, η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ξεκινήσει πάλι από το μηδέν, αναφέρει η "Ε".
 
Η ΔΑΚΕ, παρόλο που ήταν η πρώτη παράταξη που ζητούσε σε υψηλούς τόνους την απεργία, χτες ζήτησε να στηθούν κάλπες στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και να ληφθεί απόφαση με τουλάχιστον 30%, μια διαδικασία που δεν προβλέπεται από το καταστατικό της οργάνωσης. Το ΠΑΜΕ απάντησε ότι η πρόταση της ΔΑΚΕ εκφράζει όσα πρεσβεύει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Υπήρξε ένταση και η ΔΑΚΕ αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
 
Επισημαίνεται ότι για να ισχύσει οποιαδήποτε απόφαση λάβει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών στις 14 Μαϊου και από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων στις 15 Μαΐου.
Σύμφωνα με την πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει η πελιοψηφία της ΟΛΜΕ χτες, οι γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουν στις 14 Μαΐου και θα επαναβεβαιώνουν την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων κάθε Παρασκευή με νέες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
 
Τα αιτήματα
 
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ εκφράζει αντιρρήσεις αναφορικά με την προωθούμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2 ώρες σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς την ταυτόχρονη προσαρμογή των αποδοχών. Διαμαρτύρεται δε για τις επικείμενες απομακρύνσεις συμβασιούχων και αναπληρωτών καθηγητών, τις οποίες υπολογίζει σε 10.000, εν μέσω περιορισμού των οργανικών θέσεων στα σχολεία.
 
http://www.enet.gr/?i=news.el.8emata&id=362700

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου