Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών

Ο Χρ. Παπάς επιβεβαίωσε ότι είναι υμνητής του ναζισμού
Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, των βουλευτών της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και του ανεξάρτητου Οδυσσέα Βουδούρη για διαφορετικές υποθέσεις. Απορρίφθηκε ανάλογη αίτηση για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος ανέγνωσε, νωρίτερα, στην Ολομέλεια απόσπασμα από κείμενο με ......
υπογραφή του Χρήστου Παππά και αναφορά στον «οραματιστή Αδόλφο Χίτλερ».«Ευχαριστούμε τον Τατσόπουλο που μας διάβασε γραπτά της νιότης μας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Η Βουλή τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης (175 ψήφοι υπέρ, 21 ψήφοι κατά, 2 παρών και 1 άκυρο).
Αποφασίστηκε να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για παράβαση καθήκοντος, ύστερα από μήνυση υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων που μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία του δήμου (174 ψήφοι υπέρ, 22 κατά, 2 λευκά και 1 άκυρο).
Η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου αίρεται για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης (196 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ένας κατά, ένας παρών και ένας άκυρο).
Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια (194 ψήφοι υπέρ, 2 κατά, 1 παρών και 1 άκυρο). 
Απόρριψη της αίτησης για άρση ασυλίας του Π. Τατσόπουλου 
Οι βουλευτές, με 121 ψήφους κατά και 73 ψήφους υπέρ, απέρριψαν την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, μετά από μήνυση και αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Στην ψηφοφορία, τέσσερις βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε 1 άκυρο.
Προηγήθηκε συζήτηση στην Ολομέλεια, κατά την οποία ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Χρήστος Παππάς υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση, απλή και δια του Τύπου, και αγωγή, αξιώνοντας 100.00 ευρώ, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν για τις «αγαθοεργίες» της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να χρησιμοποιήσει την ενδεχόμενη άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να ενισχύσει την αστική αγωγή και να δημιουργήσει κλίμα ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και φάμπρικα αγωγών στη Βουλή.
Ανέφερε ότι η μήνυση σε βάρος του έγινε για συνέντευξη που είχε δώσει στην ηλεκτρονική έκδοση του LIFO, στην οποία αποκάλεσε “νταβατζήδες” τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εξήγησε ότι έδωσε τη συνέντευξη λίγες μέρες μετά τα γεγονότα στο «Χυτήριο», που οδήγησαν στη ματαίωση της παράστασης “Corpus Christi”.
«Αυτό που έγινε εκείνη τη νύχτα, που παρατάχθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εν είδει νταβατζήδων, έξω από το “Χυτήριο” για να εμποδίσουν την προσέλευση των θεατών, ήταν μια νύχτα τρόμου», είπε ο βουλευτής. Σημείωσε ότι «νταβατζής σημαίνει προστάτης μέσω της βίας» και ότι η Χρυσή Αυγή είχε αποφασίσει ότι «δεν θα παιχτεί η παράσταση και δεν παίχτηκε τελικά».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέγνωσε απόσπασμα από κείμενο που φέρει την υπογραφή του Χρ. Παππά και έχει δημοσιευθεί σε περιοδικό της Χρυσής Αυγής, στο οποίο γίνεται αναφορά στον «οραματιστή Αδόλφο Χίτλερ».
Για την ανάγνωση κειμένου που ίδιος είχε υπογράψει, ο Χρ. Παππάς ευχαρίστησε τον Πέτρο Τατσόπουλο διότι «τίμησε τα γραπτά της νιότης του»
Ο Χρήστος Παππάς σχολίασε ότι ο κ. Τατσόπουλος θα έπρεπε να εγκαλείται όχι για τη δική του εξύβριση αλλά για την εξύβριση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.  
«Ο κ. Τατσόπουλος με την Συριζαίικη παράλογη λογική του, υπερέβη τον εαυτό του και απέδειξε τι σημαίνει η αριστερά των gay parαde. Εξέλιπε ο ανδρισμός. Θα έπρεπε ως βουλευτής που φοράει παντελόνια να πει: ναι, να αρθεί η ασυλία μου», τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

 http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=363735

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου