Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αποχώρηση Ακη - Με δηκτικές αναφορές απάντησε η έδρα

Αποχώρηση Ακη - Με δηκτικές αναφορές απάντησε η έδραΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΛΗΤΕΥΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ

Άμεση ήταν η απάντηση της Έδρας στην απόφαση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει από τη δίκη εως ότου κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την.......
προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1. Η τακτική εισαγγελέας ανέφερε ότι είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει ενώ ο αναπληρωτής εισαγγελέας, συμπλήρωσε πως είναι υποχρεωτική η παρουσία του, ακόμη κι αν λύνει σταυρόλεξα ή φορά ωτοασπίδες.

Η τακτική εισαγγελέας κ. Αδειλίνη ανέφερε οτι είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ επεσήμανε οτι αντικείμενο της υπόθεσης είναι ενα σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι ο κόσμος «θα περίμενε απο τον υπουργό του να στηθεί απέναντι στο δικαστήριο και να αντικρούσει τις κατηγορίες και να πει οτι είναι αθώος».
Και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ.Παναγιωτοπουλος είπε ότι είναι δικαίωμα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει, ωστόσο συμπλήρωσε:
«Είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ».
Λίγο πριν φύγει απο την αίθουσα ο πρώην υπουργός, ο πρόεδρος του είπε:
«Επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά στοιχεία αυτής της απόφασης. Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα».
Περιέγραψε τη ροή του παράνομου χρήματος
Τη ροή των χρημάτων που αποδίδονται σε παράνομες αμοιβές για εξοπλιστικά προγράμματα ξεκίνησε να περιγράφει ο εφοριακός υπάλληλος Παναγιώτης Βλάχος. Ο μάρτυρας, που χρησιμοποιήθηκε ως σύμβουλος από τον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, είπε στο δικαστήριο ότι υπέβαλε πόρισμα στην ανάκριση για τα οικονομικά στοιχεία τής πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του, Αρετής και ότι «έχει συνολική άποψη» για όλη τη δικογραφία.
Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση και αντιδράσεις της υπεράσπισης, όταν ο μάρτυρας είπε ότι θέλει να ξεκινήσει την κατάθεσή του με τη ροή του «μαύρου χρήματος».
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη υπέβαλε ένσταση για τον μάρτυρα, υποστηρίζοντας ότι έχει την ιδιότητα του πραγματογνώμονα και όχι του ειδικού επιστήμονα και, επομένως, δεν μπορεί να καταθέσει. Με την ένσταση συντάχθηκαν και άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι νωρίτερα αμφισβήτησαν επίσης τη δυνατότητά του να καταθέσει για το σύνολο των στοιχείων, ενώ ο πρόεδρος, σχολιάζοντας τη φράση του μάρτυρα «πορεία μαύρου χρήματος» του είπε: «Κάνετε χαρακτηρισμούς για "μαύρο χρήμα", έχετε τέτοιο αποτέλεσμα; Γιατί εμείς το ψάχνουμε, εδώ. Να μας τα πείτε χωρίς χρώματα».
Οι δύο εισαγγελείς ζήτησαν την απόρριψη της ένστασης, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.
Λίγη ώρα πριν, ο εφοριακός, στην κατάθεση του, ανέφερε ότι τα επίδικα ποσά έχουν ως αφετηρία τις εταιρίες ANTEY, που σχετίζεται με τα TORM1 και Ferrostaal, που αφορά τα υποβρύχια.
Μέσω αυτών των εταιριών, όπως κατέθεσε ο κ. Βλάχος εμβάστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στις εξωχώριες εταιρείες, που κατά το κατηγορητήριο συνδέονται με τον πρώην υπουργό, μέσω του Νίκου Ζήγρα.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα ακίνητα της Κόμνα Τράκα, της Κηφισίας, αλλά και της Ακρόπολης αγοράστηκαν από την Torcaso, με ποσό 6,7 εκατ. δολάρια, που μέσω της ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ κατέληξαν στον Νίκο Ζήγρα.
Επίσης, κατά τον εφοριακό υπάλληλο, η κατηγορούμενη Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν δικαιολογεί, με τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει, τις αγοραπωλησίες των ακινήτων στο Κολωνάκι και στην Κυψέλη.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.
Διαβάστε ακόμη: Απερρίφθη το αίτημα κλήτευσης Σημίτη 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63833063

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου