Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

TF-X , το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Terrafugia

TF-X , το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Terrafugia
Η εταιρεία Terrafugia ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο!
Η Αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του πρωτότυπου μοντέλου της TF-X, ενός αυτοκινήτου που θα έχει τη δυνατότητα να σηκώνεται στο αέρα και να.......
προσγειώνεται κάθετα. Το TF-X θα είναι υβριδικό – ηλεκτρικό, θα έχει απόδοση 300 ίππων, ταχύτητα πτήσης 322 χλμ./ώρα και αυτονομία 805 χιλιομέτρων.
TF-X , το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Terrafugia
Η Terrafugia αναφέρει ότι για να μάθει κάποιος το χειρισμό του TF-X θα χρειάζεται μόλις πέντε ώρες. Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τα πάντα στους χειρισμούς να μοιάζουν με ένα κανονικό αυτοκίνητο διευκολύνοντας την χρήση του. Το πιο σημαντικό είναι ότι το TF-X διαθέτει ένα αυτόματο σύστημαν απογείωσης και προσγείωσης, έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι ακόμα και αρχάριοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.
Ο οδηγός του TF-X πριν ξεκινήσει για την πτήση του θα πρέπει να έχει ορίσει την κύρια ζώνη προσγείωσης αλλά και μια εφεδρική. Το όχημα θα εφοδιάζεται με αλεξίπτωτο, σύστημα προσγείωσης έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονης ενημέρωσης στις αρχές κ.α. Παράλληλα η καμπίνα του θα προσφέρει όλες τις ανέσεις για 4 επιβάτες, ενώ στο δρόμο θα κινείται σαν ένα κανονικό αυτοκίνητο με κρυμμένα τα φτερά.
TF-X , το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Terrafugia
Όσον αφορά τις τιμή, αυτή θα οριστεί όταν το όχημα θα είναι πιο κοντά στην ημερομηνία παράδοσης. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι το TF-X θα είναι αρκετά πιο ακριβό από ό, τι ένα «κανονικό αυτοκίνητο», λόγω του υψηλότερου κόστους των πρόσθετων βοηθητικών υλικών.»

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: http://www.dinfo.gr/tf-x-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%80%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-t/#ixzz2UE7fopdM
Follow us: dinfo.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου