Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Συγκινήθηκαν οι Γερμανοί, όχι η ελληνική κυβέρνηση

Η τριτοκοσμική εικόνα στο λιμάνι της Μυτιλήνης καλά κρατείΑκόμα δεν έχει συγκληθεί σύσκεψη από την κυβέρνηση, κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής
Αντιμέτωπη με το χάλι της Μυτιλήνης, όπου δεκάδες μετανάστες περιφέρονται μήπως και τους συλλάβει η Αστυνομία και προωθηθούν προς την Αθήνα, ήρθε αντιπροσωπεία βουλευτών του γερμανικού Κοινοβουλίου.
Η τριτοκοσμική εικόνα στο λιμάνι της Μυτιλήνης καλά κρατεί Την εικόνα συμπλήρωσε ο ......
περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, που σε κάποια στιγμή της συνάντησης για το φλέγον αυτό θέμα, και σε οργίλο ύφος, τους είπε:
«Ενα ευρωπαϊκό πρόβλημα αφήνεται να αντιμετωπιστεί από την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες των νησιών ως καθαρά "ελληνικό"», και σημείωσε πως ειδικά τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο της παράνομης εισροής μεταναστών στα νησιά λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, που αδυνατεί η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσουν.
Ενώ τόνισε ξανά και ξανά το γεγονός πως ειδικά η περιφέρεια και οι δήμοι είναι, από το νόμο, αναρμόδιες αρχές για να επιληφθούν του θέματος. Επίσης καυτηρίασε το γεγονός πως ακόμη και σήμερα, που πλησιάζουμε το καλοκαίρι και αναμένεται αύξηση του φαινομένου της εισροής παράνομων μεταναστών, «δεν έχει συγκληθεί ακόμη μια σύσκεψη από την κυβέρνηση», υπενθυμίζοντας και τη σχετική επιστολή που απέστειλε παραμονές των εορτών του Πάσχα, «που ακόμη δεν έχει απαντηθεί αρμοδίως».
Η γερμανική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τους Χριστιανοδημοκράτες Stephan Mayer και Gunter Bauman, από τους Σοσιαλδημοκράτες Rudiger Veit και Daniela Kolbe, την Ulla Jelkpe του Κόμματος της Αριστεράς και από τον Πράσινο Joseph Philip Winkler. Πριν έρθει στη Λέσβο επισκέφθηκε στην Τουρκία τις διαδρομές της παράνομης μετανάστευσης και στρατόπεδα προσφύγων.
Οπως σχολίασαν στη διάρκεια της σύσκεψης, «δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Ενωση οι συνθήκες που επικρατούν στα νησιά στην υποδοχή των μεταναστών, τονίζοντας την αναγκαιότητα εκ μέρους της Ευρώπης για δίκαιη κατανομή του βάρους του φαινομένου και ουσιαστικής βοήθειας στην Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι οι Γερμανοί βουλευτές έσπευσαν να συγχαρούν τις τοπικές κοινωνίες για τον εθελοντισμό που έχουν αναπτύξει, καθώς και τη συνδρομή της αυτοδιοίκησης στο μέτρο του δυνατού στην υποδοχή των μεταναστών.
Οι Γερμανοί βουλευτές τόνισαν την ανάγκη δίκαιης κατανομής του βάρους του φαινομένου Οι Γερμανοί βουλευτές τόνισαν την ανάγκη δίκαιης κατανομής του βάρους του φαινομένου Οι Γερμανοί βουλευτές συναντήθηκαν επίσης με το βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ζερδελή. Στη συνάντηση, που είχε προγραμματίσει η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα, είχαν κληθεί οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Βογιατζής και Νίκος Σηφουνάκης αντίστοιχα, οι οποίοι ωστόσο δεν παραβρέθηκαν.
Στη συνάντηση ο κ. Ζερδελής επικεντρώθηκε στο ότι πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να τηρούνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και να διευθετηθούν ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ειδικότερα, λόγος έγινε για την ανάγκη να λειτουργήσει η υπηρεσία ασύλου, ώστε να μπορούν εκείνοι που το επιθυμούν να ζητούν άσυλο, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες. Συνάντηση υπήρξε με τα μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τους εθελοντές που βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν τους πρόσφυγες.
Εδώ να σημειώσουμε πως την ώρα των συναντήσεων χθες, 1.200 Αγγλοι τουρίστες αποβιβάζονταν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, όπου υπό άθλιες συνθήκες κρατούνται παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, από το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit».
Οι παράνομοι μετανάστες και η τριτοκοσμική εικόνα που υπάρχει στο χώρο του λιμανιού, με αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού κράτους, υποδέχτηκαν τους 1.200 του κρουαζιερόπλοιου. Οπως είναι γνωστό, περιμένουν την αστυνομία... να τους συλλάβει. Οι τουριστικοί πράκτορες, καταγγέλλοντας την κρατική αδιαφορία στην αντιμετώπιση του φαινομένου, μιλούν για την καταστροφή του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου στα μάτια των επισκεπτών και μέσω αυτών σε όλη την Ευρώπη.

http://www.enet.gr/?i=news.el.8emata&id=362624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου