Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Έργα και ημέρες της ΕΟΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, απολαμβάνει μία ιδιότυπη διαχρονική ασυλία, όπως και τα μέλη της, ακόμα και για προσωπικές τους υποθέσεις


Στα… χαρτιά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποτελεί τον κορυφαίο θεσμικό φορέα του ελληνικού αθλητισμού.

Στην… πραγματικότητα όμως «τα έργα και οι ημέρες» της ΕΟΕ κάθε άλλο παρά τιμούν τις ιδέες του Ολυμπισμού.

Κι όμως, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι αυτή που .......συνυπέγραψε η σύμβαση (Σύμφωνα με τους aegeantimes) ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και φυσικά έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον έλεγχο και τη διαχείριση του «project».

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, υπεγράφη η Σύμβαση Διοργανώτριας Πόλης για τους Αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας του Έτους 2004, (Host City Contract for the Games of the XXVIII Olympiad in the Year 2004) , με την οποία η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή («ΔΟΕ»), δέχθηκε την αίτηση της πόλης των Αθηνών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ( «ΕΟΕ») και ανέθεσε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αυτό προκύπτει από το άρθρο 1 της Σύμβασης, και στην ουσία αποτελεί πλέον και την ουσιαστική έναρξη αυτού του πολυέξοδου, χωρίς όμως κανέναν, δημόσιο τουλάχιστον, απολογισμό της διαχείρισής του, «project» στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά λοιπόν, τα μέλη της ΕΟΕ έβαλαν «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή τους σε ένα πρόγραμμα το οποίο καταδίκαζε την Ελλάδα με ένα δυσβάσταχτο χρέος, μέχρι αποδείξεως τουναντίον τουλάχιστον. Κατόπιν, με το νόμο 2598/98, «Οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων — Αθήνα 2004», συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας η «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων — ΑΘΗΝΑ 2004» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΘΗΝΑ 2004».

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου :

«Σκοπός της Εταιρείας, είναι η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Η Εταιρεία ενεργεί, ως η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, και ασκεί όλες τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες, οι οποίες, προβλέπονται στις διατάξεις του Ολυμπιακού Χάρτη και στη Σύμβαση που υπογράφηκε την 5η Σεπτεμβρίου 1997 στη Λωζάννη, μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και του Δήμου Αθηναίων».

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/308535/erga-kai-imeres-tis-eoe#ixzz2Ta78qJ6N

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου