Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Aύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 3% μέσα στο 2011!


Οι υπόλοιπες χώρες της Ο.Ν.Ε δεινοπαθούν κάτω απο το δυσβάστακτο βάρος των δανείων και τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, και η πανίσχυρη Γερμανία, σε καιρό οικονομικής κρίσης έχει κέρδη!!!!....Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...Κατά 3% αυξήθηκε το 2011 το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Γερμανίας, ξεπερνώντας τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ το έλλειμμα έναντι του ΑΕΠ έμεινε για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια κάτω από το όριο του 3% που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, η θετική πορεία της..... γερμανικής οικονομίας οφείλεται κυρίως στην αύξηση της ζήτησης κατά 1,5% στο εσωτερικό, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Παράλληλα, ο δανεισμός της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 26,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε έλλειμμα 1,0% του ΑΕΠ. Επιβράδυνση της ανάπτυξης αναμένει η Γερμανία για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, τα στοιχεία για το οποίο θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο, μαζί με την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων για το 2011.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου