Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΦΕΔΡΕΙΑ: 4 μήνες μετά την εφεδρεία θα πάρουν σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

βαθμολόγιο, δημόσιοι υπάλληλοι, εξαιρέσεις, εφεδρεία, προσυνταξιοδοτική εφεδρεία
Σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που εγκρίθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βγουν στην εφεδρεία θα μπορούν να πάρουν την σύνταξή τους 4 μήνες μετά από την λήξη της περιόδου προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας......


Παράλληλα το ίδιο πολυνομοσχέδιο διευκρινίζει ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία και συγκεκριμένα αναφέρεται στο Ναυτικό Προσωπικό των Πλοηγικών Σταθμών, το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και του Κλάδου ΔΕ Τηλεφωνητών που καλύπτονται αποκλειστικά από τυφλούς, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων, Μηχανικών, Ραδιοηλεκτρονικών και των Δημόσιων Σχολών Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου και Μακεδονίας.

Όσον αφορά την κατάταξη στο βαθμολόγιο, σύμφωνα με την σχετική διάταξη προβλέπεται ότι αν ένας υπάλληλος αποκτήσει διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μετά τον διορισμό του, θα «κερδίζει» βαθμολογικά 6 και 2 έτη αντίστοιχα. Επιπλέον για όσους υπαλλήλους συντρέχουν παραπάνω από μία ρυθμίσεις για το βαθμολόγιο (απόφοιτος ΕΣΔΑΑ με μεταπτυχιακό τίτλο) εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη ρύθμιση για το πρώτο προσόν και το ήμισυ της ρύθμισης για το δεύτερο («κέρδος» 6 χρόνια λόγω ΕΣΔΑΑ και 1 έτους για το μεταπτυχιακό αντί για 2 που ισχύει). Προβλέπεται, επίσης, η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των αποχωρήσεων καθώς και των προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων ή συμβασιούχων, για την πλήρη καταγραφή της εξέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα. Τέλος δίνεται τρίμηνη παράταση για την υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων, με στόχο τη διατήρηση ειδικών συστημάτων αξιολόγησης σε κλάδους του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου