Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ....ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ...

Αυτοί είναι οι 43 τελευταίοι φορολογικοί παράδεισοι για τους Έλληνες
Αυτοί είναι οι 43 τελευταίοι φορολογικοί παράδεισοι για τους Έλληνες

Ούτε μία ούτε δύο αλλά σαράντα τρεις είναι οι χώρες φορολογικοί «παράδεισοι» στις οποίες μπορεί ένας Έλληνας να κρύψει τα χρήματά του μέσω κάποιας off-shore εταίρείας.
Πρόκειται για τις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει δεν έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για την ανταλλαγή φορολογικού χαρακτήρα πληροφοριών, και τις αποκάλυψε χτες με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος......

Συγκεκριμένα, τα κράτη που δεν έχουν συμφωνία φορολογικής συνεργασίας με την χώρα μας και άρα έχουν καθεστώς φορολογικού παραδείσου είναι: Ανδόρα, Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ, Βανουάτου, Ουρουγουάη, Χονγκ Κονγκ, Μπαχρέιν, Μπαρμπάντος, Βερμούδες, Μπελίζ, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μπρουνέι, Νήσοι Κέιμαν, Νήσοι Κουκ, Κόστα Ρίκα, Χιλή, Ντομίνικα, Γιβραλτάρ, Γρενάδα, Γουατεμάλα, Γκέρνσεϊ, Νήσος Μαν, Τζέρσεϊ, Λίβανος, Λιβερία, Λιχτενστάιν, Μαλαισία, Νήσοι Μάρσαλ, Μοντσεράτ, Μαυρίκιος, Μονακό, Ναούρου, Ολλανδικές Αντίλλες, πΓΔΜ, Νιούε, Παναμάς, Φιλιππίνες, Αγία Λουκία, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Σαμόα, Σεϋχέλλες, Σιγκαπούρη, Νήσοι Τερκς και Κάικος.

1 σχόλιο:

  1. Υπεράκτιες εταιρείες δεν είναι παράνομες, όλες οι πολυεθνικές έχουν ιδρύσει «offshore» εταιρείες σε χώρες με ηπιότερο φορολογικό καθεστώς, για μια πιο αποδεκτή φορολόγηση των κερδών τους.
    Υπάρχουν χώρες "φορολογικοί παράδεισοι" που βρίσκονται σε «μαύρη λίστα» του ΟΑΣΑ και η εγκατάσταση και δραστηριότητα γραφείων «offshore» εταιρείας από τις χώρες αυτές ελέγχεται αναλόγως.
    Η αλήθεια όμως είναι ότι τα κράτη επιβάλλουν μεγάλη και κάποιες φορές δυσβάστακτη φορολόγηση των εταιριών, που σαν αποτέλεσμα έχει την μείωση τις ανταγωνιστικότητας τους έναντι των ασιατών αντιπάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή