Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: Έδιωξαν εργολάβο της ΔΕΗ, ξανασύνδεσαν το κομμένο ρεύμα!


Η δύναμη της αλληλεγγύης και η ισχύς του δικαίου θριαμβεύουν πάντα!!!....Ή όταν ο λαός αντιστέκεται και αντιπαλεύει το άδικο....
Τοίχο προστασίας του συμπολίτη τους βρήκε ιδιώτης εργολάβος της ΔΕΗ, όταν σήμερα το πρωί επιχείρησε να κόψει το ρεύμα στο σπίτι του στον Ποταμό, για οφειλή ενός λογαριασμού που έληξε πριν από μερικές εβδομάδες, όπως ο ίδιος είπε.
Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ποταμού αλλά και στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, βρέθηκαν έξω από το σπίτι του όταν πληροφορήθηκαν ότι ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ επρόκειτο να προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης, και τον ανάγκασαν να ξανασυνδέσει το ρεύμα και να αποχωρήσει. Μάλιστα, τα μέλη της επιτροπής του ζήτησαν να πληροφορηθούν για το δρομολόγιό του και τις εντολές διακοπής, διαπιστώνοντας ότι και άλλοι πολίτες της περιοχής επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τη διακοπή λόγω... χαρατσιού......
Μία ημέρα πριν, την Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συνέλευση στην οποία αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να κοπεί καμία παροχή ενώ το μέλος της Επιτροπής Αλέκος Κρασσάκης κάλεσε όλες τις γειτονιές της Κέρκυρας, όπως έχει γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα σε κινητοποιήσεις για όλα τα θέματα της οικονομίας με επίκεντρο το άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά με το χαράτσι στη ΔΕΗ: «Είχαμε την ενημέρωσε ότι ήρθε ο εργολάβος να κόψει το ρεύμα. Το έκοψε και το επανασυνδέσαμε. Θεωρούμε ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Αποτρέπουμε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος, είτε για το χαράτσι είτε για παλιές οφειλές».
Πολλές εντολές διακοπής



Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 30 εντολές διακοπής ρεύματος εστάλησαν χθες στο κατάστημα Κέρκυρας της ΔΕΗ. Οι εντολές αφορούν τόσο υποθέσεις παλιότερων οφειλών όσο και νέες οφειλές με συμπεριλαμβανόμενο το ειδικό τέλος ακινήτων.
Την ίδια ώρα, το γραφείο που έχει συστήσει ο Δήμος Κέρκυρας για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση κατά του χαρατσιού λόγω οικονομικής αδυναμίας, εξακολουθεί να λειτουργεί δεχόμενο δεκάδες αιτήσεις κάθε εβδομάδα, με τους Κερκυραίους που έχουν σπεύσει να ζητήσουν τη νομική βοήθεια ήδη να είναι ήδη πολλές εκατοντάδες.
corfupress.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου