Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Άρχισε το μεγάλο φαγοπότι με πρωτοστάτη τον Γ. Παπακωνσταντίνου....

Πρωτοφανής παρέμβαση του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου στη ΔΕΗ υπέρ του αγοραστή!

Είχε συναντήσεις με τον εκπρόσωπό του!

Ο... διαγωνισμός έγινε με έναν συμμετέχοντα!
Τον χορό του γενικού ξεπουλήματος άνοιξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ παρέμβασή του προς τη ΔΕΗ, όπως προκύπτει από συγκλονιστικά έγγραφα που φέρνει σήμερα στο φως το «ΠΑΡΟΝ», δίνοντας μια... μικρή πρόγευση για το μεγάλο πάρτι που πρόκειται να γίνει με την... «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου», πάρτι για το οποίο ήδη έχουν τροχίσει τα πιρούνια οι... συνδαιτυμόνες...
Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για την πώληση ενός χρυσοφόρου ακινήτου 16 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα, έναντι της εξευτελιστικής τιμής του 1.150.000 ευρώ, προδίδουν το τι έχει να γίνει για τα μεγάλα πακέτα, που θα βγάλουν στο σφυρί... Ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου συζητά ο ίδιος προσωπικά με τον εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ (!) αγοραστή, όπως προκύπτει από επιστολή, όπου σημειώνεται ότι:
«Σε συνέχεια της ενημερωτικής επιστολής που σας είχα υποβάλει με email και διά ζώσης κατά τη συνάντησή μας...».
Δηλαδή, κύριε υπουργέ, συναντάτε προσωπικά τον αγοραστή, ο οποίος σας ζητάει να παρεμβείτε και σεις αυθωρεί το κάνετε, στέλνοντας την επομένη το πρωί στον διοικητή της ΔΕΗ Α. Ζερβό, την επιστολή του αγοραστή, ο οποίος ευθέως ζητάει «την παρέμβασή σας, έστω και την τελευταία στιγμή, για την αποφυγή της ματαίωσης της επένδυσης»; Παρεμβαίνετε δηλαδή στον υφιστάμενό σας, που εσείς έχετε διορίσει, και ο οποίος δύσκολα μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία σας...
Επένδυση η οποία αφορά, όπως γράφει ξεκάθαρα ο συνομιλητής σας, εκπρόσωπος της εταιρείας «Blowind Properties Ltd», αρχιτέκτων κ. Α. Κωστίκας, την κατασκευή συγκροτήματος σαράντα παραθεριστικών κατοικιών, σε έκταση μόλις 365 τ.μ. που είναι η επιτρεπόμενη δόμηση με βάση τους ισχύοντες πολεοδομικούς όρους, όπως αναφέρεται στην υπ' αριθμ. 7250/20-10-2010, εισήγηση της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Στέγασης στο Συμβούλιο Διεύθυνσης Ανταγωνιστικών και Επιτελικών Δραστηριοτήτων.
Δεν διερωτηθήκατε κ. Παπακωνσταντίνου, πού θα χωρέσουν οι 40 κατοικίες στα 365 τ.μ.; Θα είναι 9,125 τ.μ. η καθεμιά;

Εδώ μάλλον κάτι φαίνεται ότι υποπτεύθηκε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, που έκανε την έκθεση για το περί ου ο λόγος φιλέτο της ΔΕΗ. Και καρφώνει τη ΔΕΗ (και την ηγεσία της) σημειώνοντας:
«Αν και ζητήθηκε εγγράφως δεν δόθηκαν στον ΣΔΟΕ πληροφορίες ως προς το κατά πόσο δύναται να εξακολουθήσουν να έχουν οι υπάρχουσες κτιριακές κ.λπ. εγκαταστάσεις την ίδια ή εναλλακτική χρήση».
Το τι σημαίνει αυτό, κ. Παπακωνσταντίνου, το ξέρετε, ως υπουργός Περιβάλλοντος, καλύτερα από κάθε άλλον. Αν δεν αλλάξει η χρήση του ακίνητου, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος που σήμερα δεν λειτουργεί, πώς θα φτιαχτεί το συγκρότημα των σαράντα παραθεριστικών κατοικιών;
Στο ακίνητο αυτό της ΔΕΗ, που βρίσκεται στην περιοχή του Αργοστολίου, εκτός σχεδίου, εντός ΖΟΕ και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, επιτρέπονται οι εξής χρήσεις, όπως καταγράφονται στην εισήγηση στο ΣΔΑΕΔ:

— Κατοικία
— Αντλητικές εγκαταστάσεις
— Υδατοδεξαμενές
— Αντλητικά φρεάτια
— Αγροτικές αποθήκες και
— Θερμοκήπια

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Δράπανο» του Δήμου Αργοστολίου και στην έκτασή του υπάρχουν τα παρακάτω κτίσματα:

— Κτίριο εργοστασίου (παλιό μηχανοστάσιο) εμβαδού 1.453,73 τ.μ. (εγκαταλελειμμένο).
— Κτίρια αποθηκών και γραφείων εμβαδού 277,42 τ.μ.
— Δεξαμενές καυσίμων (2 μεταλλικές και 2 από μπετόν) εμβαδού 389,33 τ.μ. (εγκαταλελειμμένες).
— Φυλάκιο εμβαδού 9 τ.μ. (εγκαταλελλειμένο).
— Κανάλια διέλευσης αγωγών κ.λπ.

Έχει και λιμάνι
Το ακίνητο εφάπτεται της θάλασσας και έχει κατασκευασθεί λιμάνι για να δένουν τα πλοία που μετέφεραν καύσιμα στο εργοστάσιο.

Αγωνία να τελειώνουν...
Είναι τέτοια η πρεμούρα, να κλείσει άρον άρον η δουλειά -φοβούνται μήπως χαλάσει- που στις 6 Δεκεμβρίου 2011 στέλνει επιστολή στη ΔΕΗ ο κ. Στρατής Στρατήγης (πρώην βουλευτής της ΝΔ και ευρωβουλευτής), ως πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Λεωνίδα Κατσαΐτη, κατοίκου Montreal Ελβετίας (!), στον οποίο ανήκει η εταιρεία «Blowind Properties LTD», στην οποία: - αφού τονίζει ότι «ο πελάτης μας υπήρξε ο μοναδικός μειοδότης» και «το θέμα παραπέμφθηκε για συζήτηση» (που έγινε στις 24/10/2011) και λήψη απόφασης, έκτοτε «και μέχρι σήμερα ουδόλως έχουμε ενημερωθεί επί της εκβάσεως του διαγωνισμού» και «σας καλούμε το συντομότερο να μας ενημερώσετε εάν η προσφορά μας εγένετο δεκτή και, αν όχι, τους λόγους απορρίψεώς της».

Δεν είναι ώριμη...
Προ των αντιδράσεων που ήδη είχαν εκδηλωθεί, συν το γεγονός ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσει την κατηγορία της απιστίας για την τιμή - τζάμπα τού 1.150.000 ευρώ, η διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε και στις 22 Δεκεμβρίου με έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής Υπηρεσιών Στέγασης Μ. Τσερελάκας, ενημερώνει τον δικηγόρο κ. Στρατή ότι λόγω «της σημερινής δυσμενούς κατάστασης που βρίσκεται η κτηματαγορά εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα και λόγω της μη ολοκλήρωσης της πολιτικής αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Επιχείρησης, αποφασίστηκε ότι δεν είναι ώριμη η οποιαδήποτε απόφαση εκποίησης του εν λόγω ακινήτου, ανεξαρτήτως της προσφερόμενης τιμής».

Τι άραγε να σημαίνει το «δεν είναι ώριμη»; Μήπως ότι υπήρξαν διαφωνίες και ο φόβος του Εισαγγελέα;

Κι όμως επιμένουν
Φαίνεται όμως ότι... μεσολάβησαν τα μεγάλα μέσα και, παρά την αρνητική απόφαση στις 7/11/2011, το Συμβούλιο Διεύθυνσης Ανταγωνιστικών και Επιτελικών Δραστηριοτήτων συνεδριάζει άρον άρον στις 17 Ιανουαρίου (ήταν η πρώτη μάλιστα του 2012) και ανάβει το πράσινο φως για το ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής του φιλέτου στο λιμάνι του Αργοστολίου. ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου