Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Όποιος υπογράψει μείωση του κατώτερου μισθού δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί»..

Την παραπάνω -ορθή- επισήμανση δεν την κάνει κάποιος εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ή ένας αγανακτισμένος πολίτης..
αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης.
«Όποιος υπογράψει ή ψηφίσει τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σε λίγους μήνες κυριολεκτικά δεν θα...
ξέρει πού να κρυφτεί», δηλώνει ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Οδ. Βουδούρης, γνωστοποιώντας σε ό,τι αφορά την δική του στάση ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσει νομοθετική διάταξη για τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».
Ο κ. Βουδούρης επισημαίνει σε δήλωσή του ότι «η μείωση του κατώτερου μισθού αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία».

«Είναι ένα επιπλέον χτύπημα στην πιο ευάλωτη και αδικημένη ομάδα εργαζόμενων, ενώ συνεχίζουν να διαφεύγουν τα μεγάλα εισοδήματα και δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι «επιπλέον, από καθαρά οικονομική άποψη, το μέτρο αυτό, όχι μόνο δεν θα φέρει ανάπτυξη, αλλά θα επιδεινώσει την ύφεση».

Όπως τονίζει ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται στο μισθολογικό κόστος, αλλά στις δομικές ανεπάρκειες του δημόσιου τομέα και του πολιτικού συστήματος, στη γραφειοκρατία, στη διαφθορά, στην αστάθεια του φορολογικού καθεστώτος, στην αναποτελεσματικότητα και την αυθαιρεσία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, στο μη-μισθολογικό κόστος της εργασίας και στην έλλειψη καινοτομίας». Και σημειώνει ότι «η στήριξή μας στην κυβέρνηση οφείλει να στοχεύει στη διόρθωση αυτών των στρεβλώσεων»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου