Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Απειλούνται με έξωση οι φιλοξενούμενοι του Δημοτικού Γηροκομείου

Το Ιδρυμα έχει καθυστερήσει την καταβολή ενοικίων και ο ιδιοκτήτης προσέφυγε στα δικαστήρια. Πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίζει ταμειακές δυσκολίες ένα ίδρυμα με καταθέσεις μερικών εκατομμυρίων από δωρέες πολιτών;
Και ενώ σήμερα ο Δήμαρχος συσκέπτεται με τους επιτελείς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία του έργου του Δημοτικού Γηροκομείου στην Λεωφόρο Βεργωτή, μια νέα πληγή ανοίγει στο ίδιο μέτωπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από δικαστικούς κύκλους , έχει κατατεθεί αγωγή έξωσης κατά.... του Δημοτικού Γηροκομείου η οποία εκδικάζεται στις 18 Οκτωβρίου 2012, ενώ έχει κοινοποιηθεί και εξώδικο στην Διοίκηση του Γηροκομείου.
Ο λόγος της έξωσης είναι η μη καταβολή στον ιδιοκτήτητων συμφωνημένων μισθωμάτων .
Έτσι, από την μια έχουμε ένα έργο -που λόγω πολύμηνης διακοπής -θα καθυστερήσει η παράδοσή του , και από την άλλη οι γέροντες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο λόγω έξωσης.
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Το λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής Αργοστολίου να μην δημοπρατηθούν ταυτόχρονα και οι δυο πτέρυγες του Γηροκομείου, θα φέρει αδιέξοδο στην φιλοξενία των τροφίμων καθώς οι ανάγκες μεγαλώνουν και ήδη το Ίδρυμα έχει 38 άτομα υπεράριθμα των δωματίων του νέου κτιρίου.
Πάντως, για όσους ξέρουν την οικονομική κατάσταση του Γηροκομείου, η υπόθεση της μη καταβολής των μισθωμάτων φαντάζει εξωπραγματική καθώς το Ίδρυμα, έχει καταθέσεις που προέρχονται από δωρεές πολιτών, που δεν επιτρέπουν αυτή την κατάσταση.
Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για πρόσκαιρο πρόβλημα γραφειοκρατίας που μπορεί να ξεμπλοκαριστεί τις επόμες ώρες ώστε να σταματήσει η αγωγή.
/kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου