Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΝΕΙ......ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.....


ΑΔΕΔΥ: Κίνδυνος κατάρρευσης της δημόσιας Υγείας

Την αντίθεσή της στις πολιτικές του μνημονίου, που συρρικνώνουν τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, εξέφρασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας το δικαίωμα ο κάθε πολίτης να έχει δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ, το..... δημόσιο σύστημα υγείας υποβαθμίζεται καθημερινά, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών. "Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, σε συνδυασμό με τις περικοπές στη χρηματοδότηση του νέου φορέα υγειονομικής περίθαλψης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οδηγούν το δημόσιο σύστημα υγείας να βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης.

Η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, ο νέος κανονισμός παροχών, δεν έρχεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντίθετα, η δημιουργία του κινείται στην κατεύθυνση του περιορισμού των παροχών προς τους πολίτες και της περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους για την υγεία", υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.

"Οι περικοπές στη χρηματοδότηση έχουν οδηγήσει σε μία ιδιότυπη στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα να καλούνται οι ασφαλισμένοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς φάρμακα και παροχές υγείας.

Ο νέος ΕΟΠΥΥ ξεκινά με ελλείμματα, ενώ η χρηματοδότηση με 1,2 δισ. ευρώ δεν μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη.

Την ίδια ώρα, τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις και την υποστελέχωση, ενώ υπηρεσίες υγείας καθημερινά οδηγούνται στο κλείσιμο. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται δραματικά, ενώ ακόμα και δεδουλευμένα δεν καταβάλλονται", καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου