Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Υπονομεύεται η οικονομία του Καναδά, τονίζει ο υπουργός Τζο Ολιβερ...Έξαλλοι οι Καναδοί και οι Καναδέζες!!!


Έξαλλη είναι η Οττάβα, καθώς περιβαλλοντικές και άλλες «ριζοσπαστικές ομάδες» προσπαθούν να μπλοκάρουν το εμπόριο και υπονομεύουν την οικονομία του Καναδά, όπως δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Τζο Ολιβερ.

Τα σχόλια του Ολιβερ ήρθαν μια μέρα αφότου άρχισαν οι ακροάσεις στην καναδική πρωτεύουσα για το αν θα πρέπει να κατασκευαστεί ο αγωγός πετρελαίου στην Πύλη Εμπριτζ, ο οποίος θα μεταφέρει το αμμοπετρέλαιο στο Κίτιματ της Βρετανικής Κολομβίας, για τη μετέπειτα αποστολή του προς την Ασία.

Περισσότεροι από 4.300 πολίτες έχουν υπογράψει εναντίον του αγωγού που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια των επόμενων 18 μηνών......«Δυστυχώς, υπάρχουν περιβαλλοντικές και άλλες ριζοσπαστικές ομάδες που επιδιώκουν να μπλοκάρουν αυτή την ευκαιρία να διαφοροποιήσουμε το εμπόριο μας», αναφέρει ο Ολιβερ σε ανοικτή επιστολή του......
«Στόχος τους είναι να σταματήσει κάθε μεγάλο έργο ανεξάρτητα από το κόστος για τις καναδικές οικογένειες που θα χάσουν θέσεις εργασίας ή θα καθυστερήσει η ανάπτυξη. Να μην υπάρχει δασοκομία. Να μην υπάρχει εξόρυξη μετάλλων. Να μην υπάρχει πετρέλαιο. Να μην κατασκευαστούν άλλα υδροηλεκτρικά φράγματα», τονίζει.

Ο υπουργός Φυσικών Πόρων του Καναδά σημειώνει πως οι ριζοσπαστικές ομάδες «απειλούν να επισκιάσουν το νομοθετικό μας σύστημα για να επιτευχθεί η δική τους ιδεολογική ριζοσπαστική ατζέντα», κατηγορώντας τις ευθέως ότι χρηματοδοτούνται απο ξένα συμφέροντα.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου