Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμα σε πέντε Τράπεζες για την επιβολή penalties


Ας θυμηθούμε και άλλες παρανομίες των ελληνικών τραπεζών για τις οποίες τιμωρήθηκαν με πρόστιμα απο τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας......Πρόστιμα σε πέντε Τράπεζες για την επιβολή penalties συνολικού ύψους 611.940 ευρώ θα πληρώσουν για τα penalties («πρόστιμα») που επέβαλλαν σε πελάτες τους, για πρόωρη αποπληρωμή δανείου και για χρέωση του statement που αφορούσε τραπεζικές συναλλαγές πελάτη, οι τράπεζες Εγνατία, Εθνική, NOVA BANK, ΕUROBANK και ALPHA BANK Τα πρόστιμα επεβλήθησαν από τον......υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα και τον υφυπουργό, Γ. Παπαθανασίου, μετά από καταγγελίες καταναλωτών στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και συγκεκριμένα:
- Μία καταγγελία από καταναλωτή αφορούσε την Εγνατία Τράπεζα, η οποία χρέωνε το μηνιαίο ενημερωτικό που του έστελνε. Επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ στην τράπεζα.
- Δύο περιπτώσεις αφορούσαν την Εθνική Τράπεζα, η οποία επέβαλλε ποινές προεξόφλησης στεγαστικών δανείων (πέναλτι) που χορηγούσε σε καταναλωτές - πελάτες της, κατά παράβαση της απόφασης με αριθμό 430/2005 του Αρείου Πάγου. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις επεβλήθη πρόστιμο ύψους 117.388 ευρώ.
- Τρεις περιπτώσεις της Τράπεζας ALPHA BANK, που αφορούσαν επίσης ποινές προεξόφλησης στεγαστικών δανείων (πέναλτι) κατά παράβαση της ίδιας απόφασης του Αρείου Πάγου, για τις οποίες επεβλήθη πρόστιμο ύψους 176.082 ευρώ.
- Δύο περιπτώσεις της NOVA BANK που και αυτές αφορούσαν ποινές προεξόφλησης στεγαστικών δανείων (πέναλτι) που χορηγήθηκαν σε πελάτη-καταναλωτή της, κατά παράβαση της απόφασης του Αρείου Πάγου. Επεβλήθη πρόστιμο 117.388 ευρώ.
- Τρεις περιπτώσεις της Τράπεζας EUROBANK, που αφορούσαν ποινές προεξόφλησης στεγαστικών δανείων (πέναλτι) κατά παράβαση της απόφασης του Αρείου Πάγου, για τις οποίες επεβλήθη πρόστιμο 176.082 ευρώ.
πηγή: www.eea-info.gr/viewcon.asp?typ=1... -


Κατηγορία : Χρηματοδότηση Τεύχος : 490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου