Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Star Wars: The Old Republic - Δημιουργία χαρακτήρα

Όπως έχετε πιθανότατα αντιληφθεί, ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δυο παρατάξεις, τη Δημοκρατία και την Αυτοκρατορία. Η κάθε πλευρά έχει τις δικές της φυλές για να κάνετε την επιλογή σας, αφήνοντας, όμως, αρκετό χώρο για την ένταξη περισσότερων ειδών σε κάποιο μελλοντικό update. Σε αντίθεση με άλλα MMOGs, η φυλή που θα επιλέξετε δεν έχει κάποιο αντίκτυπο στη μάχη μέσω των συνηθισμένων, πλέον, racial skills, αφού η BioWare περιορίστηκε σε τυπικά social skills ώστε να μην εξαναγκάσει τους παίκτες να ......ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο μονοπάτι με βάση το ρόλο που επιθυμούν να παίξουν. Η μηχανή δημιουργίας του χαρακτήρα μας κρίνεται επαρκής για να υπάρξει η απαραίτητη ποικιλομορφία που απαιτείται σε ένα MMOG, αλλά δεν είναι όσο προηγμένη θα επιθυμούσαμε ώστε να δημιουργήσουμε το χαρακτήρα μας ακριβώς όπως θα θέλαμε. Πέρα από την εμφάνισή μας, στην αρχή θα επιλέξουμε και την class που θα παίξουμε. Η κάθε πλευρά μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 αρχέτυπους χαρακτήρα, που αργότερα (στο δέκατο επίπεδο) διακλαδίζονται σε 2 advanced classes. Η Bioware επέλεξε τη σχεδόν απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα στα classes των δυο πλευρών, προς χάριν του balance τόσο στο PvE (Player vs Environment) όσο και στο PvP (Player vs Player). Ας δούμε, όμως, αναλυτικότερα τις διαθέσιμες επιλογές.



Ο Jedi Knight και ο Sith Warrior είναι, ίσως, οι πιο κλασικοί αρχέτυποι χαρακτήρα που μπορείτε να παίξετε, αφού το gameplay τους είναι το τυπικό των περισσότερων melee (μάχη σώμα με σώμα) χαρακτήρων που έχουμε δει ανά τα χρόνια. Χαρακτηριστική κίνησή τους είναι το Force Leap, όπου ο χαρακτήρας χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να εκτελέσει ένα μεγάλο άλμα στον αέρα και να προσγειωθεί χτυπώντας τον αντίπαλό του. Ο Jedi Knight μπορεί αργότερα να επιλέξει είτε το ρόλο του Sentinel (melee DPS - 2 lightsabers, medium armor) είτε εκείνον του Guardian (tank – 1 lightsaber, heavy armor), ενώ ο Sith Warrior είτε εκείνον του Marauder είτε του Juggernaught κατά αντιστοιχία.



Όσον αφορά στο δεύτερο αρχέτυπο που χρησιμοποιεί τη Δύναμη, ο Jedi Consular και ο Sith Inquisitor είναι ολίγον τι πιο περίπλοκοι. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι εκείνοι που συνήθως κρατούν ζωντανή την ομάδα κατά τα group fights, αλλά ο ρόλος τους δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτό. Μόλις ο χαρακτήρας σας φτάσει στο δέκατο επίπεδο θα μπορέσετε να επιλέξετε δυο εντελώς διαφορετικές εξειδικεύσεις. Ο Jedi Consular μπορεί να γίνει είτε Sage (healer, ranged DPS-dual-bladed lightsaber, light armor), που είναι, ίσως, και η πιο τυπική μορφή healer που μπορείτε να συναντήσετε στο παιχνίδι, είτε Shadow (melee DPS, tank - dual-bladed lightsaber, light armor, stealth) και να γίνετε tank για την ομάδα σας, χρησιμοποιώντας τη Δύναμη για να προστατευτείτε αντί για την κλασική βαριά πανοπλία. Χαρακτηριστικό και των δυο επιλογών είναι το διπλό lightsaber, που πολλοί θα θυμάστε να κρατάει ο Darth Maul στην ταινία Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Οι αντίστοιχοι ρόλοι του Sith Inquisitor είναι ο Sorcerer και ο Assassin.



Περνώντας στους χαρακτήρες που δε διαθέτουν ευαισθησία στη Δύναμη, η επόμενη επιλογή μας είναι ο Trooper και ο Bounty Hunter. Ο πρώτος ξεχωρίζει αμέσως από το τεράστιο όπλο/κανόνι που κρατάει στα χέρια του, ενώ ο δεύτερος είναι εμπνευσμένος από τον Jango Fett και το γιό του - Boba, πάλι από τις γνωστές ταινίες. Τα δυο advanced classes του Trooper είναι ο Vanguard (tank – blaster rifle, heavy armor), που είναι το tank της παρέας, και ο Commando (ranged DPS, healer – assault cannon, heavy armor), που εξειδικεύεται στην εξ αποστάσεως εξόντωση του εχθρού και στο ρόλο του δευτερεύοντα healer. Όσον αφορά στο αντίπαλο δέος, οι αντίστοιχες επιλογές είναι ο Powertech (χρησιμοποιεί φλογοβόλο) και ο Mercenary (χρησιμοποιεί δυο πιστόλια).



Ο τελευταίος αρχέτυπος από τους τέσσερις διαθέσιμους είναι εκείνος του Smuggler και του Imperial Agent, που πρέπει να σας πω ότι αποτελούν, ίσως, τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες από πλευράς gameplay. Ο πρώτος είναι προφανώς εμπνευσμένος από τον θρυλικό Han Solo, που πιστεύω ότι όλοι σας γνωρίζετε από τις κλασικές ταινίες. Ο δεύτερος είναι η σκοτεινή εκδοχή του, και όπως υποδεικνύει το όνομα, είναι ένας πράκτορας της Αυτοκρατορίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το πρωτότυπο σύστημα κάλυψης που εισήγαγε η Bioware στο SWTOR. Ο χαρακτήρας μας σκύβει στο έδαφος, ανοίγει μια ενεργειακή ασπίδα και κρύβεται από πίσω της, ξεκλειδώνοντας όλες τις εξειδικευμένες, φονικές ικανότητές του. Τα δυο advanced classes που μπορείτε να επιλέξετε είναι ο Gunslinger (ranged DPS - dual pistols, medium armor), που αποτελεί ένα από τα classes με το υψηλότερο DPS, και ο Scoundrel (ranged DPS, healer - shotgun, stealth, medium armor). Ο τελευταίος είναι ένα από τα αγαπημένα classes για PvP, αφού μένει κρυμμένος και αόρατος και πετάγεται από το πουθενά για να θεραπεύσει τα μέλη της ομάδας σας, προκαλώντας έκπληξη και εκνευρισμό στους αντιπάλους. Οι αντίστοιχες επιλογές για τους Αυτοκρατορικούς είναι ο Sniper και ο Operative.
www.enternity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου