Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ: ΠΡΕΒΕΖΑ: Εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαρατσι

Έγινε την Κυριακή 22 Γενάρη η συνέλευση των Πολιτών Πρέβεζας για εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με την πορεία και περαιτέρω οργάνωση της αντίστασης στα χαράτσια μέσω ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ).

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το πανελλαδικό κίνημα και τις επιτυχίες του τόσο τις ποσοτικές όσο και τις ποιοτικές. Αναφέρθηκε ότι σε μερικές Δ/σεις της ΔΕΗ (Γιάννενα, Κερατσίνι, Κηφισιά, κ.α.) δέχονται την.....
πληρωμή μόνο του ρεύματος και των φόρων χωρίς το χαράτσι. Αναφέρθηκε επίσης η ανάγκη έντασης των δράσεων ενόψει της απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας...... Από τα μέχρι τώρα δεδομένα για την περιοχή μας προκύπτει ότι έχουν κατατεθεί στο Δήμο Πρέβεζας δηλώσεις 220 περίπου νοικοκυριών που αρνήθηκαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του χαρατσιού. Πλήρωσαν σε ΑΤΜ τραπεζών μόνο την αξία του ρεύματος συν τους φόρους χωρίς το χαράτσι. Η εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός των πολιτών που δεν πλήρωσε το χαράτσι είναι πολύ μεγαλύτερος και υπολογίζεται κοντά στους 450 με 500.


Θα κατατεθεί ομαδικό εξώδικο από τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δικηγορικό Σύλλογο στη ΔΕΗ με σκοπό να μην γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης τους.


Το ίδιο θα γίνει σε χωριστό εξώδικο και για την δεύτερη δόση του χαρατσιού.


Στην συνέλευση επίσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω :


Διοργάνωση συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 26 Γενάρη στις 1 μμ στη «Λαϊκή Αγορά».
Εντατικοποίηση της ενημέρωσης των πολιτών για τα παράνομα χαράτσια με καμπάνιες, αφίσες, τηλέφωνα, σημειώματα με οδηγίες πληρωμής λογαριασμών χωρίς το χαράτσι, αυτοκόλλητα προειδοποίησης που θα μπουν σε κάθε ρολόι (μετρητή ρεύματος) συμπολίτη μας που έχει πληρώσει το ρεύμα χωρίς το χαράτσι κλπ.
Νέα Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 7 μμ στη Λαϊκή Αγορά
Ενημέρωση των πολιτών για συμμετοχή στην καμπάνια ενάντια στα χαράτσια με συμβολικό κλείσιμο για ένα τέταρτο του γενικού διακόπτη την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 8 μμ.
Προετοιμασία για το δεύτερο εξώδικο από τον Δήμο και το Δικηγορικό Σύλλογο, προς την ΔΕΗ, όταν συγκεντρωθούν οι δηλώσεις των πολιτών, που θα πληρώσουν το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι.

Στην συνέλευση της 1ης Φλεβάρη καλούνται να παραβρεθούν όλοι οι συμπολίτες που δεν πλήρωσαν ή δεν θα πληρώσουν το χαράτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία της αντίστασης.
http://www.preveza-info.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου