Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ζακ Λανγκ: «Δεν δέχομαι να μεταχειρίζονται έτσι την Ελλάδα» [βίντεο]

Ζακ λανγκ, Ελλάδα, Μελίνα Μερκούρη, Γάλλος, Σοσιαλιστής, Φρανσουά Μιτεράν, Κάρολ
Την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό εξέφρασε ο Γάλλος σοσιαλιστής και πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ζακ Λάνγκ, ο οποίος πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.
Ο γνωστός εδώ και δεκαετίες φιλέλλην, υπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Μιτερνάν, και προσωπικός φίλος της Μελίνας Μερκούρη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στον οποίον δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην αείμνηστη Μελίνα πως.....Δείτε παρακάτω το video.....
«νομίζω ότι μπορούμε να τη σκεφτόμαστε έντονα σήμερα, γιατί αν ήταν εδώ μεταξύ μας, αν ζούσε ακόμη, θα μπορούσε να βρει τις κατάλληλες λέξεις. Και θα έλεγε σε όλους μας: "Κουράγιο. Τώρα θα παλέψουμε και θα βγούμε απ' αυτές τις δυσκολίες" ».
Κάνοντας αναφορά στο βιβλίο της Μελίνας «Γεννήθηκα Ελληνίδα», ο Ζακ Λανγκ τόνισε «παράλληλα όμως, επειδή ήταν και Ελληνίδα πατριώτισσα, νομίζω πως θα μας έλεγε ότι δεν είναι υπέρ ενός σχεδίου που θέλει να βάλει την Ελλάδα υπό επιτήρηση. Όμως, νομίζω ότι ο λαός και οι αρχές θα παλέψουν γι' αυτό. Και πιστεύω ότι η χώρα η οποία προεδρεύεται από μια προσωπικότητα που τυγχάνει τόσο μεγάλου σεβασμού όσο εσείς, θα τα καταφέρει».
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, χαρακτήρισε ξεροκέφαλη την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που δεν θέλει να παραδεχθεί το παρόν, ενώ απέδωσε την κρίση στη λογιστική λογική της Γερμανίας, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «δεν δέχομαι να μεταχειρίζονται έτσι την Ελλάδα».



.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου