Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τα 89 αγκάθια που μας κρατάνε από τη δόση

Του κατοστάρι του Οικονομικού Επιτελείου

Σε αγώνα ταχύτητας επιδίδεται το Οικονομικό Επιτελείο για τις επόμενες δέκα μέρες με σκοπό να προλάβει όσα δεν κατάφερε σε έξι μήνες για να «κλαδέψει» τα «αγκάθια» μου μας χωρίζουν από τη δόση μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ.

Το dead line που είχαμε πριν από το ......
Eurogroup εξέπνευσε και η Κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους για τους οποίους πίεζε η Τρόικα επί τρεις μήνες.

Δυστυχώς ο χρόνος μηδένισε και σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκινά νέο αγώνα δρόμο και συναντάται με τους επικεφαλής της Τρόικα σήμερα το απόγευμα στις 18:30 για να «κλείσει» τη συμφωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Αν χαθεί και αυτός ο στόχος, τότε η κατάσταση προδιαγράφεται ζοφερή καθώς η δόση δεν θα έρχεται και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πάντως δεν μιλά πλέον για τη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ που καθυστερεί από τον Μάιο, αλλά για... 36,5 δισ. επειδή ζητά να περιλαμβάνει και την δόση του Σεπτεμβρίου που δεν δόθηκε επίσης στη χώρα μας.

Οι απεσταλμένοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα μείνουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να ρυθμίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες των μέτρων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ζητάνε 1 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα για να φτάσει το «πακέτο» των μέτρων λιτότητας του 2013 στα 9-9,5 δισ. ευρώ (αντί 7,8 δισ. που υπολογίστηκαν προ μιας εβδομάδας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού) αλλά και άμεση λύση για 89 «αγκάθια» σε μέτρα διαρθρωτικού και διοικητικού χαρακτήρα, τα οποία δεν έχει εκπληρώσει η χώρα μας (συγχωνεύσεις εφοριών, ορισμός μόνιμου γραμματέα φορολογικών θεμάτων πενταετούς θητείας κλπ).

http://www.dealnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου