Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ.....ΑΜΕΡΙΚΗ...

Το «Ελληνικό Χωριό» ή «Χωριό των σφουγγαράδων», Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, ετοιμάζεται να ξαναζήσει αύριο Παρασκευή, εορτή των Φώτων, για άλλη μια χρονιά, τις πιο μεγάλες στιγμές του, που το έκαναν γνωστό σε όλη την Αμερική, ως «Πόλη των Θεοφανείων».
Χιλιάδες ομογενείς και Αμερικανοί από τη Φλόριδα και άλλες πόλεις των ΗΠΑ, θα παρακολουθήσουν την Παρασκευή μετά τη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Καθεδρικό ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, όπου θα......
χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, την τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στα νερά του γειτονικού Σπρινγκ Μπάγιου.
O ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος, μιλώντας τον περασμένο χρόνο στον «Εθνικό Κήρυκα», είχε δηλώσει: «Τα ελληνικά Θεοφάνια, όπως γίνονται εδώ, είναι ημέρα εορτής στην περιοχή μας και είναι φημισμένα σε όλη την Αμερική. Ο Δήμος του Τάρπον Σπρινγκς, σε συνεργασία με την κοινότητα του Αγίου Νικολάου, κάνουν όλες τις προετοιμασίες, εδώ και καιρό. Γύρω από τον κολπίσκο Σπρινγκ Μπάγιου, όπου γίνεται η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού, συγκεντρώνονται μέχρι και 30.000 άτομα».
Ο πληθυσμός του Τάρπον Σπρινγκς είναι περίπουυ 26.000 κάτοικοι. Κατά τον εορτασμό, στην περιοχή θα παραβρεθεί περίπου διπλάσιος αριθμός κόσμου. Τα Θεοφάνια , η ημέρα της Βάπτισης του Χριστού είναι μια γιορτή, που αντιπροσωπεύει το Τάρπον Σπρινγκς και όλους τους κατοίκους του και έχει φυσικά ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες.

(Πηγή: ekirikas)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου