Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα παραμένει το κεντρικό πρόβλημα»

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα παραμένει το κεντρικό πρόβλημα» Δεν μας ξεχνούν με τίποτα....Οι εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνικής κρίσης βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού Τύπου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται σήμερα στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας που τελικά θα φτάσει στο 9,6% του ΑΕΠ, ενώ υπάρχουν και ρεπορτάζ που αναφέρονται στις....
διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Συγκεκριμένα, «η Ελλάδα παραμένει το κεντρικό πρόβλημα», είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στη Die Welt. To δημοσίευμα αναφέρεται σε οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα με προσκεκλημένους την καγκελάριο Μέρκελ, τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και δεκάδες άλλους εκπροσώπους της οικονομίας και της πολιτικής.
Το συμπέρασμα του συνεδρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι η ευρω-κρίση θα πρέπει να επιλυθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν αναταράξεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η τοποθέτηση της Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο, μέλους της επιτροπής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας, η οποία καλεί την πολιτική να επιλύσει επιτέλους το «πρόβλημα Ελλάδα», το οποίο πολλοί θεωρούν ως την αιτία για την απώλεια εμπιστοσύνης προς την Ευρώπη.
«Οι πιστωτές αρνούνται να βοηθήσουν την Ελλάδα»
«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Berliner Morgenpost, που αναφέρεται στην άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Αθήνας. «Διάσωση ή Game over; Εάν η Ελλάδα δεν λάβει φρέσκο χρήμα, το κράτος δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη του, παρατηρεί η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός γίνεται δραματικότερη μέρα με τη μέρα. Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.
«Οι πιστωτές αρνούνται να βοηθήσουν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit. Το δημοσίευμα επικαλείται τραπεζικούς κύκλους και αναφέρει ότι η συμβολή των πιστωτών για τη διάσωση της χώρας δεν θα είναι η προσδοκώμενη, όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Για τον λόγο αυτό πολλές κυβερνήσεις χωρών-μελών της ΕΕ εξετάζουν διάφορες δυνητικές λύσεις προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες, παρατηρεί η εφημερίδα.
Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα της Handelsblatt που αναφέρεται στις ευκαιρίες για «σπέκουλα» που προσφέρουν τα ελληνικά ομόλογα. Πρόκειται για ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου, γράφει η εφημερίδα. ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου