Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Star Wars: The Old Republic - Η ιστορία


 

Μετά το μεγάλο πόλεμο του υπερδιαστήματος, οι περισσότεροι πίστευαν ότι η αυτοκρατορία των Sith είχε εξαφανιστεί από το γαλαξία. Η Δημοκρατία άρχισε να ανοικοδομεί και να γιατρεύει τις πολυάριθμες πληγές αυτής της διαμάχης, που είχε καταστρέψει μυριάδες κόσμους. Ο πόλεμος, όμως, δεν είχε τελειώσει ολοκληρωτικά. Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν αλλά με ένα διαφορετικό.....
εχθρό. Τους φοβερούς και τρομερούς Mandalorians, που θεωρούνταν εξαιρετικά επιδέξιοι πολεμιστές. Οι Mandalorians αποζητούσαν πάντοτε την πρόκληση και την αναμέτρηση με άλλους σπουδαίους πολεμιστές. Μετά τη νίκη των Jedi επί των Sith, σκοπός τους ήταν να έρθουν σε αναμέτρηση με τους πρώτους, και αφού τους νικήσουν, να ανακηρυχθούν οι πιο δυνατοί πολεμιστές του γαλαξία. Στην προσπάθειά τους να παρασύρουν τους Jedi σε ανοιχτή διαμάχη, επιτέθηκαν ανελέητα στη Δημοκρατία και πέτυχαν τη μια νίκη μετά την άλλη. Οι Jedi δεν ήθελαν να ξεκινήσουν άλλον ένα πόλεμο τόσο σύντομα μετά τον προηγούμενο, όπως και δεν ήθελαν να κάνουν το χατίρι στους Mandalorians και να πολεμήσουν απλώς και μόνο για την ανάδειξη του καλύτερου. Το συμβούλιο αποφάσισε ότι αυτός ήταν ένας πόλεμος που αφορούσε αποκλειστικά τη Δημοκρατία και ότι κανένα μέλος της Τάξης τους δεν έπρεπε να λάβει μέρος σε αυτόν, διότι αυτό το μονοπάτι θα οδηγούσε στη σκοτεινή πλευρά.
Αμέτρητοι στρατιώτες πέθαναν προσπαθώντας να αποκρούσουν τους ακατανίκητους Mandalorians και πολλοί κόσμοι βρέθηκαν λεηλατημένοι από την πανίσχυρη αρμάδα τους. Μπροστά σε αυτήν τη θυσία, σε αυτή την άνιση μάχη που άφηνε το σκιερό αντίκτυπό της στη Δύναμη, δυο μεγάλοι πολεμιστές Jedi αποφάσισαν να παρακούσουν τις εντολές του συμβουλίου και να πολεμήσουν για τη Δημοκρατία, δείχνοντας συμπόνια προς τις γενναίες προσπάθειες των υπερασπιστών της ειρήνης. Οι Revan και Malak ξεκίνησαν με ένα μεγάλο στόλο αστρόπλοιων για να φέρουν τη μάχη στους Mandalorians και να απελευθερώσουν το γαλαξία μια και καλή από αυτή την απειλή. Οι σπουδαίοι και αποφασισμένοι πολεμιστές Jedi πέτυχαν μεγάλες νίκες και γονάτισαν τις αλλοτινά πανίσχυρες δυνάμεις του εχθρού, αλλά μετά το πέρας του πολέμου δεν επέστρεψαν στον Coruscant και θεωρήθηκαν χαμένοι.

Πέρασαν αρκετά χρόνια προτού να κάνουν οι δυο ήρωες την επανεμφάνισή τους στο γαλαξία, αλλά όταν το έκαναν δεν ήταν πια οι ίδιοι. Οι υπερασπιστές και πρόμαχοι του καλού είχαν παρασυρθεί από τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και γύρισαν επικεφαλείς μιας τεράστιας αρμάδας που επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο γαλαξία, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα του εμφυλίου πολέμου των Jedi. Μετά από αμέτρητες μάχες και απώλειες, οι Jedi έκαναν μια απελπισμένη προσπάθεια και κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν τον Revan, σβήνοντας τη μνήμη του και επιτυγχάνοντας μέσα από μια χρονοβόρα διαδικασία να τον επαναφέρουν στη φωτεινή πλευρά της Δύναμης. Με το σπουδαίο πολεμιστή πίσω στη θέση του, οι δυνάμεις της Δημοκρατίας εξαπέλυσαν εκ νέου επίθεση και μετά από αιματηρές μάχες κατάφεραν να φέρουν και πάλι την ειρήνη στο γαλαξία. Για πόσο καιρό, όμως;



Έχουν μεσολαβήσει σχεδόν τρεις αιώνες από το τέλος του εμφυλίου και ο γαλαξίας βρίσκεται σε ηρεμία. Πολλές από τις πληγές του παρελθόντος έχουν γιατρευτεί και όλο και περισσότερα αστρικά συστήματα έχουν ενωθεί με τη Δημοκρατία. Οι Jedi επαγρυπνούν και διασφαλίζουν την ειρήνη, ενώ η γερουσία έχει επαναπαυτεί και θεωρεί ότι τα προβλήματα έχουν τελειώσει. Πόσο λάθος, όμως, είχαν κάνει… Η Αυτοκρατορία των Sith επέστρεψε με μια αιφνιδιαστική επίθεση στον αρχαίο κόσμο-γενέτειρα των Sith, Korriban. Οι δυνάμεις των υπερασπιστών του μικρού διαστημικού σταθμού, που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, κατακλύστηκαν γρήγορα από τους υπεράριθμους εχθρούς και εξοντώθηκαν σχεδόν μέχρις εσχάτων. Ευτυχώς για τη Δημοκρατία, μια μικρή κορβέτα κατάφερε να ξεφύγει από το διαστημικό κλοιό και να επιστρέψει στον Coruscant για να προειδοποιήσει τους πάντες σχετικά με την επιστροφή του αδυσώπητου εχθρού. Αυτή ήταν η απαρχή του μεγάλου πολέμου που ακολούθησε και έφερε για άλλη μια φορά το θάνατο και την καταστροφή στο γαλαξία.
enternity.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου