Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πάνω από μισό εκατομμύριο Ισπανοί στους δρόμους κατά των νέων μέτρων

Πάνω από μισό εκατομμύριο Ισπανοί στους δρόμους κατά των νέων μέτρων
Πάνω από μισό εκατομμύριο Ισπανοί στους δρόμους κατά των νέων μέτρων

Διαδηλώσεις σε όλη την Ισπανία γίνονται σήμερα, με εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανών να κατακλύζουν τους δρόμους σε πολλές πόλεις, προκειμένου να...
εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που πλήτουν την αγορά εργασίας.
Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων «Comisiones Obreras και UGT» δήλωσαν ότι μέχρι και μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σε 57 πόλεις παρότι η ισπανική αστυνομία δεν έχει δώσει την δική της εκδοχή.
Στη Μαδρίτη διοργανώθηκε μια από τις ογκοδέστερες διαδηλώσεις από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, και γέμισαν οι δρόμοι με ανθρώπους κάθε ηλικίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Aτότσα μέχρι την πλατεία Σολ στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε την τετραετή θητεία της τον Δεκέμβριο με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που, μέχρι σήμερα, φθάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επίσης προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που υποχρεώνουν τις τράπεζες να αναγνωρίσουν τις απώλειες στον τομέα των ακινήτων και στην αγορά εργασίας, που δίνουν στις εταιρίες μεγαλύτερη εξουσία για τις προσλήψεις και τις απολύσεις, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις νευρικές αγορές.
Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο με 23% και πολλοί Ισπανοί φοβούνται ότι αποκτώντας οι επιχειρήσεις μεγαλύτερες εξουσίες για να απολύουν θα υπάρξει ένα κύμα απολυμένων και νέα συμβόλαια που δεν θα εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου