Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Suddeutsche Zeitung

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική ο Ακης Τσοζατζόπουλος δικαιώθηκε από την Γερμανική Δικαιοσύνη. Με απόφασή του που εκδόθηκε την Τετάρτη 25/1, δικαστήριο του Αμβούργου έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατά της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, για δημοσίευμά της στις 21 Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου για την εταιρεία Ferrostaal και τα δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο αποτέλεσμα είχε και η προσφυγή του κ. Τσοχατζόπουλου κατά...... του περιοδικού Spiegel.Σύμφωνα με την πλευρά, Τσοχατζόπουλου το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung βρίθει από παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του πρώην υπουργού. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, το δημοσίευμα έτυχε ευρείας αναπαραγωγής από αρκετά ΜΜΕ, «με αποτέλεσμα ένα μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα να σχηματίσει λανθασμένη αντίληψη σχετικά με την υπόθεση, διότι, αντί του πραγματικού περιεχομένου αυτής της δικαστικής απόφασης, προβλήθηκαν όσα παντελώς ανακριβή και συκοφαντικά αναφέρθηκαν στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας».

Όπως υπογραμμίζεται, το δικαστήριο του Αμβούργου απαγορεύει,ήδη από σήμερα, ρητά και κατηγορηματικά επ απειλή υψηλού χρηματικού προστίμου την οποιαδήποτε επανάληψη των συκοφαντικών ισχυρισμών που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, οι οποίοι και περιγράφονται αναλυτικά στη δικαστική απόφαση. Επιπρόσθετα, το Δικαστήριο απαγορεύει στους υπευθύνους της εφημερίδας να ισχυρίζονται ή να διαδώσουν τέτοιες ή παρόμοιες αναφορές σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου