Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου ....
όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα ευθύνης του, ήδη με το Ν. 4001/11 "Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις", δημιουργούνται νέες εταιρείες.
Εξετάζονται επίσης σημαντικά ζητήματα -προσθέτει ο υπουργός- που αφορούν στους λιγνίτες και στη ΔΕΗ και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες.
«Ταυτόχρονα προχωρεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ (Δημόσια επιχείρηση Αερίου), του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) και προωθείται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά ελεύθερα προς όφελος βεβαίως του καταναλωτή», αναφέρει επιπλέον ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου