Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εμπόριο ναρκωτικών σε αθλητικό χώρο!


Στο χώρο στάθμευσης του Κορακόνερου και με δεκάδες γονείς και ανήλικα παιδιά τριγύρω, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου δύο Αλβανοί ηλικίας 23 ετών έχοντας στη κατοχή τους 7 κιλά χασίς, τα οποία προόριζαν να διοχετεύσουν σε τοξικομανείς της περιοχής μας!
Η υπόθεση αποτελεί άλλη μία επιτυχία του προσωπικού της Δίωξης, και σε αυτήν φέρονται να εμπλέκονται άλλα δύο άτομα επίσης Αλβανικής καταγωγής, ο ένας εκ των οποίων.... έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για διακεκριμένες κλοπές. Και οι δύο διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν πριν λίγο καιρό στη διάθεση των αστυνομικών περιήλθε η πληροφορία ότι 21χρονος Αλβανός (ο πρώτος εκ των δύο που δεν έχει συλληφθεί) μαζί με τους 23χρονους διακινεί ποσότητες ναρκωτικών στη περιοχή μας.
Η πληροφορία αυτή αξιοποιήθηκε κατάλληλα από το προσωπικό της Δίωξης οι οποίοι και την περασμένη Πέμπτη (24 Νοεμβρίου) έστησαν «επιχείρηση» εντοπισμού και σύλληψης των δραστών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ημέρα αυτή οι δύο 23χρονοι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού προκειμένου να παραδώσει ο ένας στον άλλο ποσότητα χασίς βάρους περίπου 7 κιλών! Το πλέον όμως τρομακτικό στην υπόθεση είναι ο χώρος που επέλεξαν οι δύο Αλβανοί για να γίνει αυτό, και ο οποίος ήταν το πάρκινγκ στο Αθλητικό κέντρο του Κορακόνερου!

Στις 4.15 περίπου το απόγευμα οι δύο 23χρονοι συναντήθηκαν εκεί, και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ενός που μετέφερε και τα ναρκωτικά, ενώ δίπλα βρίσκονταν δεκάδες γονείς που είτε άφηναν είτε παραλάμβαναν τα παιδιά τους που αθλούνται εκεί!

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης ακινητοποίησαν τους δύο 23χρονους και σε έλεγχο που διενήργησαν μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρήκαν να κατέχουν 13 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 6.857 γραμ. !

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από την προανάκριση των αστυνομικών τη ποσότητα την είχε αγοράσει ο δεύτερος 23χρονος (ιδιοκτήτης και του αυτοκινήτου) από συμπατριώτη του στις 21 Νοεμβρίου στο Πειραιά, την φόρτωσε στο αυτοκίνητο του και τη μετέφερε στη Ρόδο με πλοίο της γραμμής με σκοπό να τη παραδώσει στον έτερο 23χρονο. Για την αγορά των περίπου 7 κιλών ο 23χρονος φέρεται να κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Οι ναρκωτικές ουσίες, το αυτοκίνητο, όπως επίσης τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι ποινικές διώξεις
Χθες οι δύο 23χρονοι συλληφθέντες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Αναστάσιο Διάκο και Μαρία Κρικοπούλου προσήχθησαν ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου ο οποίος και άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση, κατοχή, πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου) αλλά και την διακεκριμένη περίπτωση του σχετικού νόμου για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε χώρους άθλησης, ενώ σε βάρος του 23χρονου με το αυτοκίνητο ασκήθηκαν και διώξεις για αγορά και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (επίσης με την επιβαρυντική διάταξη).
Οι δύο αλλοδαποί κρατούνται προκειμένου τη Τρίτη το πρωί να προσαχθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Αρνούνται τις κατηγορίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 23χρονος που έκανε και τη μεταφορά, παραδέχτηκε ότι τα ναρκωτικά του τα έδωσε ομοεθνής του στο Πειραιά με σκοπό να τα μεταφέρει στη Ρόδο και να τα δώσει στον συγκατηγορούμενό του.
Ο ίδιος φέρεται να διευκρίνισε ωστόσο ότι η «συμμετοχή» του ήταν μέχρι εκεί και πως για αυτό θα λάμβανε το ποσό των 1000 ευρώ.

Αλλά και ο άλλος 23χρονος φέρεται να ακολουθεί τον ισχυρισμό ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως απλώς βρέθηκε μπλεγμένος στη προσπάθεια του να βοηθήσει έναν συμπατριώτη του που ήρθε στη Ρόδο. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι η συνάντηση με τον συγκατηγορούμενο του στο Κορακόνερο έγινε μετά από τηλεφώνημα που έλαβε από άλλον Αλβανό ο οποίος και του ζήτησε να τον βοηθήσει, ενώ δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά που υπήρχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση, για όλα αυτά και οι δύο 23χρονοι θα κληθούν να δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις την Τρίτη στον ανακριτή.



Πηγή : Ροδιακή, Γράφει : Ελευθερία Πελλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου