Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

H Moody’s απειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη

H Moody’s απειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη

Το ντόμινο της κρίσης απειλεί την Ευρώπη

Αναταραχή και πανικό στις αγορές προκαλεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος απειλεί πλέον ανοιχτά το αξιόχρεο όλων των χωρών της ΕΕ.
Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί πως η ραγδαία εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη θέτει υπό αμφισβήτηση τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Moody’s αναφέρει ...
ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως η ευρωζώνη θα διατηρήσει την ενότητά της χωρίς άλλα σημαντικά προβλήματα πέραν αυτών της Ελλάδας, ωστόσο σημειώνει ότι αυτό το θετικό σενάριο κομίζει πολύ αρνητικές συνέπειες για τα αξιόχρεα των ευρωπαϊκών χωρών.
«Καμιά χώρα, ακόμη και αυτές που θεωρούνται ότι έχουν τις πιο σταθερές οικονομίες, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Γερμανία κινδυνεύουν από μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας», αναφέρει ο οίκος ο οποίος πρόσφατα προειδοποίησε και τη Γαλλία με υποβάθμιση.

«Ενώ η ευρωζώνη στο σύνολό της διαθέτει τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική δύναμη, η αδυναμία των θεσμών της συνεχίζει να παρεμποδίζει την επίλυση της κρίσης και να βαρύνει το αξιόχρεο των χωρών μελών της», καταλήγει η Moody’s.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου