Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αναβολικά 1.000.000 ευρώ εισάγονται κάθε χρόνο στην χώρα μας

Τον Οκτώβριο του 2010 σε μια συντονισμένη επιχείρηση σε παγκόσμιο επίπεδο (σε 45 κράτη) με την κωδική ονομασία «Operation Pangea» στην οποία συμμετέχουν κλιμάκια των αστυνομικών αρχών από πολλές χώρες συλλαμβάνονται 76 ύποπτοι για εμπόριο αναβολικών ουσιών.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο ερευνητής Andreas Holzer στο Spiegel, κατασχέθηκαν παράνομα φάρμακα αξίας αγοράς περίπου..... 2 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο στη χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εισάγεται εμπόρευμα ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία.

Ο κ. Holzer ανέφερε ότι πολλές χημικές ενώσεις προέρχονται από την Κίνα, την Ινδία ή το Πακιστάν, όπου η παραγωγή είναι φθηνή και κανείς δεν κάνει καμία σκέψη για το γεγονός ότι η παραγωγική διαδικασία και μόνο μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Τα δρώντα συστατικά πωλούνταν από προμηθευτές σε απευθείας σύνδεση - συχνά μέσω παράνομων online φαρμακείων - και αποστέλλονται μέσω αεροπορικών πτήσεων. Στην Ελλάδα συνήθως καταλήγουν σε μεγάλες αποθήκες ή απευθείας στα κρυφά ράφια καταστημάτων με συμπληρώματα διατροφής.

Στο Γαλάτσι βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα, το οποίο μάλιστα είχε γίνει στόχος των αρχών και στο παρελθόν, άλλο ένα στη Νέα Ιωνία, ενώ πολύ γνωστή στους κύκλους των γυμναστηρίων είναι και μια μεγάλη αποθήκη στη περιοχή του Ελληνικού, την οποία αποκαλούν «Βασιλόπουλο» των αναβολικών.

Από κει σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να προμηθευόταν μέσω ντίλερ τις αναβολικές ουσίες ο αδικοχαμένος Νίκος Γιγουρτάκης, καθώς και πολλά άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο.

Από τα τρία παραπάνω σημεία αλλά και από δεκάδες άλλα πάντα με την συμβολή ντίλερ (ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, γυμναστές κτλ) τα θαυματουργά για την ανάπτυξη των μυών μεν, άκρως επικίνδυνα για την υγεία δε σκευάσματα προωθούνταν σε πελάτες, αθλητές και μη. Κυρίως σε πρόσωπα της διπλανής πόρτας που παθιάζονται με την πλαστή εικόνα μιας τέλειας επιφανειακά σωματικής.

«Το γλυκάκι»
Ο βασιλιάς των αναβολικών δεν παύει να είναι η γνωστή σε όλους τεστοστερόνη (προκαλεί τη σταδιακή αύξηση του μυϊκού ιστού), όμως στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια καθώς και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχει γίνει της μόδας η αυξητική ορμόνη ή αλλιώς «το γλυκάκι» όπως την αποκαλούν στην αργκό των γυμναστηρίων. Επρόκειτο για αναβολική ουσία που διεγείρει την αύξηση των οστών, των μυών και των ιστών και το κόστος αγοράς της έχει μειωθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Θεωρείται μια από τις πιο αποδοτικές ουσίες στο κάψιμο λίπους και για να εμφανιστούν τα πρώτα αποτελέσματα απαιτείται θεραπεία τουλάχιστον ενός μήνα, κόστους από 300 μέχρι 450 ευρώ.

Ο χρήστης αυξητικής ορμόνης φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο μετά από τέσσερις με πέντε μήνες θεραπεία και αφού πρώτα έχει ξοδέψει πάνω από 2.000 ευρώ για να το επιτύχει. Στην Ελλάδα πλασάρονται δυο ειδών αυξητικές ορμόνες. Η «κινέζικη» (δεν προέρχεται απαραίτητα από Κίνα αλλά και από βαλκανικές χώρες) που κοστίζει από 160 έως 250 ευρώ για ένα μήνα θεραπείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η συγκεκριμένη θεραπεία δουλεύει λιγότερο και απαιτεί περισσότερα units (φιαλίδια με την ουσία).

Η δεύτερη κατηγορία είναι αποκαλούμενη «ευρωπαϊκή» που κοστίζει σχεδόν διπλάσια αλλά έχει πιο γρήγορο αποτέλεσμα καθώς απαιτεί λιγότερα units.

Εθισμένος στην τέλεια εικόνα
«Ξεκίνησα να παίρνω την κινέζικη και τελείωσα τον κύκλο των θεραπειών μου με ευρωπαϊκή», αναφέρει στο ΘΕΜΑ ο 35χρονος ύψους 1.95 Γ. Μ. χρήστης αναβολικών ουσιών. «Εκανα συνολικά θεραπεία πέντε μηνών με σκοπό να αυξήσω την μυϊκή μου μάζα και να κάψω το λίπος. Πριν την θεραπεία (λήψη τεστοστερόνης, αυξητικής ορμόνης και άλλων αναβολικών όπως Parabolan, Anavar, Primo, Boltone) ζύγιζα 110 κιλά και ήμουν «θολός» δηλαδή δεν φαίνονταν οι κοιλιακοί και είχα παραπάνω λίπος. Με το τέλος της θεραπείας είχα φτάσει 126 κιλά και ήμουν «φέτες» χωρίς ίχνος λίπους. Σήμερα είμαι γεμάτος σπυριά και παίρνω αντιβίωση. Έχω βγάλει τρίχες στη πλάτη, πέφτουν τα μαλλιά μου και έχουν μικρύνει οι όρχεις μου. Αυξημένη χοληστερίνη, καρδιακά νοσήματα, παθήσεις στο συκώτι και ψυχολογικά προβλήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Γιατί συνεχίζω; Γιατί όταν έχεις εθιστεί στην τέλεια εικόνα του κορμιού σου, είναι πολύ δύσκολο πίστεψε να ξεφύγεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου