Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Έμεινε με έναν καρδιολόγο!!!

Με ένα καρδιολόγο έμεινε το νοσοκομείο Καλύμνου αφού ο άλλος αποσπάστηκε για τρία χρόνια!
Αυτό καταγγέλλει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Άγγελος Καλαθιανάκης, σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας, τους βουλευτές του νομού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα ο κ. Καλαθιανάκης αναφέρει τα εξής:


«Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου ότι ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων της.... καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας αποσπάστηκε για 3 χρόνια με απόφαση του υπουργείου Υγείας σε κεντρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο δυσαναπλήρωτο κενό στο σύστημα εφημεριών και δυσχέρεια στην ομαλή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής.

Το γεγονός αυτό μόνο θλίψη και απογοήτευση μας δημιουργεί. Τα τελευταία χρόνια η Κάλυμνος δέχεται μια αποδυνάμωση όλων των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς γενικά. Τώρα φτάσαμε στο αποκορύφωμα με 17500 κατοίκους το νησί μας να μένει με έναν καρδιολόγο ο οποίος δεν θα δικαιούται ούτε άδεια ούτε και να κοιμάται.

Ελπίζω ο λόγος της απόσπασης να μην είναι θέμα περικοπών γιατί τότε θα αναρωτιόμασταν πόσο τελικά τιμάτε τη ζωή των νησιωτών;».

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου