Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το σύμβολο των Βρυξελλών... έγινε τσολιάς

image.ashx
Με παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία ντύθηκε το γνωστό αγαλματίδιο-σύμβολο των Βρυξελλών, Manneken-pis, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων (Plaisirs d? Hiver 2011) από τις 25 Νοεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου και στις οποίες «η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα».
To διάστημα αυτό έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις με ελληνικά μουσικο-χορευτικά συγκροτήματα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Βελγίου......

To αγαλματίδιο, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που ουρεί και έχει αποκτήσει το όνομα Manneken-pis και θεωρείται σύμβολο αντίστασης, καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.
Το Σάββατο (26/11) παρουσία επισήμων και του ελληνικής καταγωγής υπουργού Τουρισμού της Γαλλόφωνης Κοινότητας Βελγίου (COCOF), Χρήστου Δουλκερίδη, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Manneken-pis με την παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία.
Η χριστουγεννιάτικη αγορά Plaisirs d? Hiver διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την πόλη των Βρυξελλών, στοχεύοντας σε κοινό 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, εκ των οποίων 20% τουρίστες.
Το γραφείο ΕΟΤ Βελγίου συμμετέχει στη διοργάνωση με 8 περίπτερα παρουσίασης/πώλησης ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης και μόνιμο Info-point για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη βελγική αγορά.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η τουριστική αγορά του Βελγίου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική με προορισμό την Ελλάδα, καθώς επίσημα στοιχεία των αεροπορικών αναχωρήσεων από το Βέλγιο καταγράφουν περίπου 720.000 ταξιδιώτες προς ελληνικούς προορισμούς για το 2011.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου