Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ληστρική συμμορία Αλβανών προδώθηκε από το Facebook!


Ληστρική συμμορία προδώθηκε από το Facebook!

Οι διωκτικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους και τελικά βρέθηκαν στα ίχνη τους από το Facebook! Ληστρική συμμορία Αλβανών προδόθηκε από το Διαδίκτυο και πλέον η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη της.

Οπως φαίνεται από τα γεγονότα, ο «Big Brother» έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια .....
εξιχνίασης της συγκεκριμένης υπόθεσης καθώς χιλιάδες μάτια καθημερινά παρακολουθούν τις κινήσεις, τις φωτογραφίες και γενικά τις αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των υπόλοιπων μελών.

Οι Αλβανοί κακοποιοί πάντως μάλλον αισθάνονταν πολύ σίγουροι για τους εαυτούς τους καθώς, όπως αποδείχτηκε, δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τη «δύναμη» του Internet. Ανετοι και με περίσσιο θράσος, θέλησαν να κάνουν επίδειξη των «κατορθωμάτων» τους - και μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ετσι, έβαλαν τις φωτογραφίες τους με τα όπλα, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα κλοπιμαία στο Facebook, για να κάνουν... εντύπωση στις νεαρές fan της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ομως, αυτό ήταν το μοιραίο λάθος τους και τελικά βρέθηκαν σε αστυνομικό κλοιό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», τέσσερις νεαροί Αλβανοί κακοποιοί που πραγματοποιούσαν ληστείες σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καύσιμων θεώρησαν καλό να βάλουν τις φωτογραφίες τους, ζωσμένοι με τα Καλάσνικοφ, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσουν θαυμάστριες στα προφίλ τους. Βέβαια, δεν υπολόγισαν πως θα έχουν και άλλους... followers, τους αξιωματικούς της Ασφάλειας δηλαδή, οι οποίοι δεν θα άφηναν τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες της «Espresso», αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, «τριγυρνώντας» ένα πρωί στο Facebook και ενώ βρίσκονταν στην υπηρεσία του, «έπεσε» πάνω στα επίμαχα προφίλ των Αλβανών ληστών που επιδείκνυαν με... χάρη τα Καλάσνικοφ, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις ληστείες.

Αμέσως, δημιουργώντας ένα ψεύτικο προφίλ με γυναικείο όνομα, ο αστυνομικός έστειλε ένα αίτημα φιλίας στους Αλβανούς κακοποιούς και βέβαια έγινε αποδεκτό. Ετσι, κατάφερε να έχει επαφή μαζί τους και παράλληλα να δει περισσότερες φωτογραφίες και να μάθει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτούς. Με τον τρόπο αυτό οι αστυνομικοί κατάφεραν να τεθούν στα ίχνη της συμμορίας και η σύλληψή τους να θεωρείται θέμα ημερών.

Οι κακοποιοί πάντως κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά και φρόντισαν να κόψουν γρήγορα την επικοινωνία με την... καινούργια τους «φίλη» καθώς υποψιάστηκαν πως ίσως να μην είναι αυτό που φαινόταν. Παρ' όλα αυτά και σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να εντοπίσουν περιοχές, αλλά και στέκια των κακοποιών και απλώς περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για τη σύλληψή τους καθώς οι νεαροί από την Αλβανία κυκλοφορούν οπλισμένοι σαν αστακοί.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου