Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τινάζουν στον «αέρα» και το Ταμείο Τύπου!

«Κούρεμα» με την… ψιλή και στους ανθρώπους των ΜΜΕ

Τα αποθεματικά του (2 δις ευρώ!) τα «επένδυσε» η ΤτΕ σε ομόλογα που τώρα εξανεμίζονται…

• Το σύνολο των αποθεματικών, περίπου δυο δισεκ. ευρώ (!) του Ταμείου Τύπου (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ) η Τράπεζα της Ελλάδος το… «επένδυσε» σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που με το επερχόμενο «κούρεμα» κινδυνεύουν να εξανεμιστούν!......

Η υπόθεση λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και οι Ενώσεις Εκδοτών και Δημοσιογράφων  - που ουδέποτε ρωτήθηκαν για τη «διαχείριση» των εισφορών τους – προχωρούν ήδη σε μια σειρά πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση του ιδρώτα των ιδιοκτητών και των χιλιάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ. Υπάρχει κίνδυνος το κάποτε πανίσχυρο ταμείο να τιναχθεί στον «αέρα», αν τώρα δεν γίνει μια προσεκτική διαχείριση της κατάστασης τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, όσο βεβαίως και από τις Ενώσεις Τύπου.
H αντίδραση της ΕΙΗΕΕ
Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), μετά την απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι επένδυσε το σύνολο των αποθεματικών του Ταμείου Τύπου (ΕΤΑΠ ΜΜΕ). Ήδη συγκαλεί εκτάκτως στις 10 Δεκεμβρίου Γενική Συνέλευση, ενώ ο Πρόεδρος της  ΕΙΗΕΕ κ. Γρηγ. Τριανταφυλλόπουλος συναντήθηκε με τον Προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κ. Κώστα Τσουπαρόπουλο και συζήτησαν τη στάση που θα κρατήσουν οι Ενώσεις του Τύπου, στο επερχόμενο σχέδιο για το «κούρεμα» και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος
Ας σημειωθεί ότι  η απαντητική επιστολή της η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (1,6 δις ευρώ) που είχαν κατατεθεί σε αντίστοιχο λογαριασμό, επενδύθηκαν σε «…κινητές αξίες του ελληνικού δημοσίου» και συγκεκριμένα σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και έντοκα γραμμάτια. Επιπλέον το ΕΤΑΠ ΜΜΕ είχε επενδύσει και 380 εκ. ευρώ σε αντίστοιχους τίτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου