Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Ερχεται νέο απεργιακό κύμα....

Ερχεται νέο απεργιακό κύμα

Νέο κύκλο αναταραχής με απεργίες, στάσεις εργασίας και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, ανοίγει η υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας. Ετσι, «παραλύει» την Πέμπτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας από την 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη λιτότητα και ειδικά στο Δημόσιο με «αιχμή» την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Η αποχώρηση 20.000 μονίμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός της τρόικας και της .....
συγκυβέρνησης, να ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για τις δημόσιες υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα», ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ προειδοποιώντας με συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την απεργία και το συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 11 π.μ. στο πεδίο του Αρεως. Την Πέμπτη θα απεργούν, με αποφάσεις των ομοσπονδιών - μελών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα τελωνεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, τα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες. Στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ η οποία προσανατολίζεται να προχωρήσει και σε άλλες κινητοποιήσεις με αφορμή τις μειώσεις έως 35% των αποδοχών των εργαζομένων στην ΑΤΕ και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Κατάληψη κτιρίων
Χθες, εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατέλαβαν τα κεντρικά κτίρια στο Ελληνικό τονίζοντας ότι με την εφεδρεία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μπει «λουκέτο» σε αρκετά μικρά αεροδρόμια της χώρας μέχρι το Καλοκαίρι.
Προειδοποιητικό «λουκέτο», αύριο και μεθαύριο, μπαίνει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με απόφαση της Συγκλήτου, η οποία εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας για το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος. Με αίτημα την απόσυρση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα πανεπιστήμια, χθες διοικητικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Γεωπονικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου