Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ...ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3η Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου
«Σταυροδρόμια»
8 – 14 Δεκεμβρίου 2011, αίθουσα Παύλος Ζάννας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας διοργανώνει την 3η Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου με τίτλο «Σταυροδρόμια», που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων διοργανώσεων «Εικόνες ενός ευρωπαϊκού κινηματογράφου» (2009) και «Ο ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο» (2010). Η 3η Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400).

Η 3η Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου περιλαμβάνει την προβολή επτά ταινιών μυθοπλασίας. Πρόκειται για τις ταινίες: Η μυστική ζωή των λέξεων / La vida secreta de las palabras της Ισαμπέλ Κοϊξέτ, Ζωή και χρώμα / Vida y color του Σαντιάγο Ταβερνέρο, Μάτα Χάρι / Mataharis της Ιθιάρ Μπογιαΐν, Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου / Siete mesas de billar francés της Γκράθια Κερεχέτα, Χαοτική Άννα / Caótica Ana του Χούλιο Μέντεμ, Camino του Χαβιέρ Φεσέρ και Επιστροφή στη Χανσάλα / Retorno a Hansala της Τσους Γκουτιέρεθ. .....

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο ισπανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα / Luis García Berlanga, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν πέντε ταινίες του: Καλώς ορίσατε κ. Μάρσαλ, Πλάθιδο, Ο δήμιος, Εθνική κληρονομιά, Ο μικρός ταύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου