Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δήλωναν εισοδήματα 6 ευρώ το χρόνο

euro.jpg
Στην Βενετία, ένα ζευγάρι δήλωνε εισοδήματα μόλις έξι ευρώ το χρόνο και έκρυβε προσόδους ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ
Οι εντεινόμενες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από μέρους των ιταλικών αρχών οδήγησαν σε ένα θεαματικό αποτέλεσμα, που προβάλλεται εκτενώς σήμερα στα μέσα ενημέρωσης της χώρας......

Στην Βενετία, ένα ζευγάρι δήλωνε εισοδήματα μόλις έξι ευρώ το χρόνο και έκρυβε προσόδους ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Η οικονομική αστυνομία της πόλης, μετά από πολύμηνες έρευνες, κατάφερε να εξακριβώσει ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι (ένας 68χρονος άνδρας και μια 62χρονη γυναίκα) είχε δημιουργήσει δυο εταιρίες, με έδρα το Λουξεμβούργο, διαμέσου των οποίων είχε προχωρήσει σε σειρά αγοραπωλησιών ακινήτων και οικοδομήσιμων εκτάσεων.
Η πιο σημαντική πώληση αφορούσε, το 2008, μια έκταση εκατόν ογδόντα εκταρίων - ή το αντίστοιχο διακοσίων γηπέδων ποδοσφαίρου - σε παραθαλάσσια περιοχή έξω από την Γαληνότατη. Αυτή επέτρεψε στους δυο κατηγορούμενους για φοροδιαφυγή να αυξήσουν τους Λουξεμβουργιανούς, τραπεζικούς λογαριασμούς τους, με εξήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Η πώληση, φυσικά, δεν είχε συμπεριληφθεί σε καμία φορολογική δήλωση.
Το ζευγάρι από την Βενετία τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια δεν είχε καταβάλλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους. Οι συνολικές αποταμιεύσεις και επενδύσεις του στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza) αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Ως πρώτη δόση, πρόκειται να ζητηθεί από το ζευγάρι φοροφυγάδων από την βορειοανατολική Ιταλία να καταβάλλει έντεκα εκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2011.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου