Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Δοκιμαστικός στόχος κατασκοπευτικών δορυφόρων» η έρημος








«Δοκιμαστικός στόχος κατασκοπευτικών δορυφόρων» η έρημος
Δορυφορικές εικόνες που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο Google Earth δείχνουν δίκτυα γιγάντιων γραμμών και άλλες μυστηριώδεις δομές στην έρημο Γκόμπι της Κίνας.

Σύμφωνα με ερευνητή που συνεργάζεται με τη NASA, δεν πρόκειται για μηνύματα που απευθύνονται σε εξωγήινους, αλλά για σχέδια που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση των κινεζικών κατασκοπευτικών δορυφόρων.

Οι εικασίες και οι θεωρίες συνωμοσίας για τις γραμμές δίνουν και παίρνουν μετά τον εντοπισμό των εικόνων από χρήστες του Διαδικτύου και την ......ανάρτησή τους στο ιστολόγιο Gizmodo. 

Την πιο λογική και πειστική εξήγηση προσφέρει τώρα ο Τζόναθον Χιλ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το οποίο αναπτύσσει κάμερες για τη NASA και επεξεργάζεται δορυφορικές εικόνες από τον Άρη και τη Γη.

Ο Χιλ πιστεύει ότι γνωρίζει σε τι χρησιμεύει ένα παράξενο δίκτυο λευκών γραμμών με μήκος 1,8 χιλιόμετρα και πλάτος 1 χιλιόμετρο. Όπως αναφέρει στο LiveScience.com, πρόκειται για ένα πλέγμα στο οποίο εστιάζουν οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι για να καλιμπράρουν τα συστήματά τους και να λάβουν το σωστό προσανατολισμό.

Ο ερευνητής επισημαίνει ότι τέτοια πλέγματα για τη ρύθμιση δορυφόρων χρησιμοποιούνται και από τις ΗΠΑ. Παράδειγμα είναι το πλέγμα για το καλιμπράρισμα των αμερικανικών κατασκοπευτικών δορυφόρων Corona, το οποίο εντοπίστηκε στο Κάσα Γκράντε της Αριζόνα.

Μια άλλη εικόνα στο Google Earth δείχνει μαχητικά αεροσκάφη σταθμευμένα στο κέντρο μιας κυκλικής δομής με γραμμές που απλώνονται ακτινωτά προς τα έξω. «Πρόκειται σχεδόν σίγουρα για στόχο δοκιμών για τροχιακά όργανα ραντάρ» λέει ο Χιλ.
Όπως εξηγεί, οι Κινέζοι μάλλον αναζητούν τρόπους να κρύψουν τα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη, δημιουργώντας κατασκευές που ανακλούν την ακτινοβολία των δορυφορικών ραντάρ. 

Άλλες δομές που εντόπισαν αναγνώστες του Gzmodo φαίνεται ότι είναι ένα πεδίο βολών και μια συστοιχία κεραίων Γιάγκι, η οποία χρησιμοποιείται πιθανώς για στρατιωτικές εφαρμογές.





πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου