Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Δούρειος ίππος της Goldman Sachs εισχώρησε στην Ευρωζώνη

Το γερμανικό συντηρητικό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), υπό την προεδρία της Αngela Merkel, πρότεινε εσπευσμένα αλλαγές στη Συνθήκη της
Λισσαβόνας και σε άλλες ευρωπαϊκές συνθήκες, μέσω των οποίων θα διευκολυνθεί η έξοδος κάποιων ευρωπαϊκών χωρών από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, μετά την έξοδό τους από το ευρώ, οι χώρες αυτές θα εξακολουθήσουν να είναι ενταγμένες στην ΕΕ.

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει νέα κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιες θετικές αλλαγές. Το πρόβλημα της κρίσης του δημόσιου χρέους παραμένει ως έχει. Παράλληλα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν... παρέλειψαν να παρατηρήσουν ότι και οι νεοδιορισθέντες πρωθυπουργοί των προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης και ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνδέονται στενά με την τράπεζα Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα, έχουν αναφερθεί στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mariο Draghi, στο νέο Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και στο νέο Πρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Mario Monti.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του...... ευρωπαϊκού τμήματος της Goldman Sachs κατά την περίοδο 2002-2005. Ο Dragi ήταν υπεύθυνος του τμήματος των πωλήσεων CDS, γεγονός που του έδωσε την ευκαιρία να αποκρύψει μέρος του δημόσιου χρέους της Ιταλίας. Στην Ελλάδα έγινε απόκρυψη και διαστρέβλωση των στατιστικών δεδομένων, αφού η χώρα βρέθηκε στο λάκκο του χρέους.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε με γοργότερους ρυθμούς κατά την περίοδο 1994 - 2002, όταν ο τωρινός πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ήταν πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Το 2001, όταν η Ελλάδα εισήλθε στην Ευρωζώνη, η Goldman Sachs συνέβαλε ώστε η κυβέρνηση των Αθηνών να πάρει δάνειο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και η συναλλαγή αυτή, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταχωρήθηκε ως βήμα απαραίτητο για τη διαδικασία μετατροπής του νομίσματος.

Στη συνέχεια, μέσω στρεβλωτικών παρεμβάσεων που έγιναν σε στατιστικά στοιχεία, η Ελλάδα έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι η χώρα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις της ΕΕ όσον αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Οι τεχνολογίες της Goldman Sachs έδωσαν στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποκρύψει την πραγματική δημοσιονομική κατάστασή της, όπως αυτή αντικατοπτριζόταν μέσω στατιστικών.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, οι πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήμος και Mario Monti ήλθαν στην εξουσία χωρίς εκλογές, ως αποτέλεσμα σχηματισμού "κυβερνήσεων εθνικής ενότητας", όπως αποκαλούνται, υπό την ηγεσία τεχνοκρατών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mario Monti είχε υπηρετήσει ως Επίτροπος στην ΕΕ από το 1994 έως το 2004, στηρίζοντας την "αντιμονοπωλιακή" πολιτική. Στη συνέχεια, το 2005 διορίστηκε διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs.



Η Le Monde αναφέρεται στους τρεις αξιωματούχους ως "μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης της Goldman Sachs".

Τώρα ζήσαμε να δούμε και αυτό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει γραπτές εγγυήσεις από την Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες ότι η χώρα δεσμεύεται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πιστοληπτική της αξιοπιστία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι επιδίωξή της ήταν να εξασφαλίσ

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/11/goldman-sachs_19.html#ixzz1eAW5fDSb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου