Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Εντοπίστηκαν πάνω από 6.500 ονόματα πελατών δικτύου σωματεμπορίας

Την Ελληνίδα που διηύθυνε το κύκλωμα ψάχνει πλέον η ΕΛ.ΑΣ., μετά τις συλλήψεις 15 μελών της σπείρας. Συνελήφθησαν ο έτερος "εγκέφαλος" και ο ταμίας, επίσης Ελληνες 51 και 38 ετών.

Εντοπίστηκαν πάνω από 6.500 ονόματα πελατών δικτύου σωματεμπορίας
Χιλιάδες πολίτες "υπεράνω πάσης υποψίας" πιθανώς θα χάσουν τον ύπνο τους από τη νέα επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου.
Πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που επί χρόνια έστηνε ερωτικά ραντεβού, μέσω αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, εξαρθρώθηκε πλήρως.
Η οργάνωση χρησιμοποιούσε τρία τηλεφωνικά κέντρα, σε διαφορετικά νοικιασμένα για το σκοπό αυτό.....
σπίτια, τα οποία και συντόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού, ενώ 65 κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες του κυκλώματος.
Ενδεικτικό του μεγέθους της οργάνωσης είναι το γεγονός ότι διέθετε και "στόλο" 12 Ι.Χ. για τις απαραίτητες μετακινήσεις των γυναικών.
Την Παρασκευή στην Αττική έγινε η τελική επιχείρηση εξάρθρωσης για το πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που προέρχονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια.
Με ταυτόχρονες επεμβάσεις σε διάφορους χώρους από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν τα δεκαπέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ διέφυγε της σύλληψης μια 61χρονη Ελληνίδα, που αποτελεί διευθυντικό στέλεχος του κυκλώματος. Ο έτερος "εγκέφαλος", ένας Ελληνας 51 χρονών, συνελήφθη.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν και περισσότερα από 6.500 ονόματα ατόμων στο πελατολόγιο του κυκλώματος, που ήταν καταχωρημένο σε βάση δεδομένων.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον το συγκεκριμένο κύκλωμα εκμεταλλευτόταν σεξουαλικά επί μακρόν αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες εντόπιζαν στις χώρες καταγωγής τους.
Ο εντοπισμός τους επιτυγχάνονταν μέσω "γραφείων ευρέσεως εργασίας", όπου εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως σερβιτόρες, τις μετέφεραν στην Χώρα μας.
Στη συνέχεια, και αφού τις προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από κράτη -μέλη της Ε.Ε., τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής, μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε διάφορες εφημερίδες.
Το σύνολο των εισπράξεων από κάθε ερωτικό ραντεβού το παρέδιδαν στους συνοδούς μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι αφού τους απέδιδαν ένα μικρό μέρος, στην συνέχεια κρατούσαν την αμοιβή τους και καθημερινά παρέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον ταμία της οργάνωσης, έναν 38χρονο ημεδαπό. Ο τελευταίος αφού συγκέντρωνε τις καθημερινές εισπράξεις τις παρέδιδε στα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης, τα οποία τις κατέθεταν σε λογαριασμούς τους σε πιστωτικά ιδρύματα ή τα έστελναν στο εξωτερικό.
Σε έρευνες, σε τρία διαμερίσματα, στις περιοχές της Ν. Φιλαδέλφειας και Αγίων Αναργύρων, όπου εντοπίσθηκαν - -3- τηλεφωνικά – συντονιστικά κέντρα της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -65- συσκευές κινητών τηλεφώνων, χιλιάδες σημειώσεις (ιδιόχειρα συμπληρωμένα έντυπα), με τα καθημερινά ερωτικά ραντεβού, τα ονόματα των μελών της οργάνωσης, των γυναικών που αυτοί εκμεταλλεύονταν και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν. Επίσης βρέθηκε σε ηλεκτρονική μορφή (οπτικό δίσκο- CD ) το πελατολόγιο της οργάνωσης, με προσωπικά στοιχεία και δεδομένα, που αριθμεί περισσότερα από -6.500- άτομα. Η βάση δεδομένων περιείχε στοιχεία ταξινομημένα ανά μήνα, υπό μορφή αρχείου.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, τα καθαρά κέρδη των δύο διευθυντικών μελών ανέρχονταν καθημερινά, στο ποσό των 1.000 ευρώ τουλάχιστον.
Κατά τις έρευνες στις οικίες των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 14.015 ευρώ, καθώς και 12 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των αλλοδαπών γυναικών.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έξι αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονταν στο "γραφείο", η μία εκ των οποίων, υπήκοος Ρωσίας, αιτήθηκε αρωγή και προστασία και φιλοξενείται σε ξενώνα Μ.Κ.Ο, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού της, ως θύμα εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία.
Οι δεκαπέντε συλληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής Οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συρροή, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότηση της τρομοκρατίας καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου