Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συστήνεται Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα


Συστήνεται Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα

Η πρωτοβουλία συμβάλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της Περιφέρειας Κρήτης
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι η πρώτη τράπεζα που συμμετέχει στη συμφωνία, μέσω της κοινοπραξίας με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
 Η δημιουργία του πρώτου Tαμείου Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) στην Ελλάδα είναι γεγονός, έπειτα από τη συμφωνία που υπεγράφη, στο .....
πλαίσιο της Ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας JESSICA.


Η πρωτοβουλία πρόκειται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση αστικών περιοχών της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι η πρώτη τράπεζα που συμμετέχει στη συμφωνία, μέσω της κοινοπραξίας με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για τη σύσταση του Ταμείου.

Διαχειριστής του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Ελλάδος JESSICA θα είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Με την εν λόγω σύμπραξη, το νέο Ταμείο, το οποίο θα διαχειριστούν από κοινού το ΤΤ και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, πρόκειται να επενδύσει το ποσό των 35 εκατομμυρίων Ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία σε έργα αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Κρήτης, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική συνοχή και τη βιωσιμότητα των αστικών περιοχών της νήσου.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στο Υπουργείο Ανάπτυξης ανάμεσα στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Γιάννη Λεμπιδάκη και τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: " Σήμερα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γίνεται η πρώτη τράπεζα που υπογράφει συμφωνία με την ΕΤΕπ και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την ευρωπαϊκή χρηματοδοτική πρωτοβουλία JESSICA. Με τη συμφωνία αυτή αποδεικνύουμε στην πράξη όχι μόνο το κοινωνικό πρόσωπο της τράπεζάς μας και την ευαισθησία μας για το περιβάλλον, αλλά κυρίως ότι το ΤΤ είναι μία ευέλικτη και σύγχρονη τράπεζα που χρηματοδοτεί την οικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και δίνει σφυγμό στην περιφέρεια».

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται, προτεραιότητα δίνεται σε έργα ανάπλασης, εκσυχρονισμού και αναβάθμισης αστικών περιοχών, κτιρίων και άλλων υποδομών, όπως αστικές μεταφορές, δίκτυα υδροδότησης, διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας καθώς και σε ανάπτυξη τουριστικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου