Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Νέος γύρος στις κόντρες με επίκεντρο τον Χρ. Παπουτσή

Μετά τον Άδωνη, ο Πάγκαλος
 
Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε καθ΄όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος δέχθηκε τα βέλη από συναδέλφους του της κυβέρνησης Παπαδήμου...

Κι αν ή κόντρα με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ήταν συνέχεια εκείνης που έχει ξεσπάσει με αφορμή την απόφαση μετεγκατάστασης των υπηρεσιών Ναυτιλίας,΄ένα νέο μέτωπο φαίνεται ότι άνοιξε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο στη ΝΕΤ ο κ. Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει τον κ. Παπουτσή ότι κακώς παρενέβη στο θέμα της αστυνόμευσης των εμπορικών πλοίων. Ειχε, μάλιστα, δηλώσει ότι "όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ, είναι επικίνδυνοι", για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργού, μέσω επίσημης ανακοίνωσης,

.  Αλλά ο κ. Παπουτσής βρέθηκε στο στόχαστρο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα του προσήψε ευθύνες για το ότι μπορεί «ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία».

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Έχοντας επί χρόνια αγωνιστεί για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα».

Η απάντηση του Χρ.Παπουτσή ήταν εξίσου σκληρή: «Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν. Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος τονίζει ότι «επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών» και πως «επιμένω να αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού, της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή».

«Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου