Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αυταρχική εκτροπή ο διορισμός του Λ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού

Δικτατορία των δανειστών με την βούλα της ΕΕ και των τραπεζιτών
Ανακοίνωση Τύπου 10 Νοέμβρη 2011
2011-11-12_ELE_logo_FTΜε κατάλυση της δημοκρατίας και κατάφωρη παραβίαση της βούλησης του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009  ισοδυναμεί ο διορισμός νέας κυβέρνησης, κατ’ εντολή των δανειστών και με τη βούλα της ΕΕ και των τραπεζιτών. Η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμοδεν είναι μεταβατική, ούτε υπηρεσιακή. Είναι μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτων εξωθεσμικών, οργάνων των μεγάλων συμφερόντων που έρχεται να επιβάλει την ποιο βαθιά λιτότητα, τις πιο άγριες περικοπές.
Με βάση δημοσιεύματα του Τύπου έργο της θα είναι η ψήφιση και επιβολή όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δις. ευρώ, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των οποίων (7 δις. ευρώ) πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα πάει για την πληρωμή μισθών ή συντάξεων αλλά για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν! Έργο της κυβέρνησης λοιπόν θα είναι: η προώθηση νέων απολύσεων στον δημόσιο τομέα, το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, η ψήφιση νέου αντι-ασφαλιστικού νόμου που θα μειώνει τις συντάξεις, η ψήφιση νέου φορολογικού νόμου..... που θα καταργεί τις φοροαπαλλαγές, ο διορισμός γκαουλάιτερ στα υπουργείαπου θα επιτηρούν τις περικοπές, κ.α. Επίσης η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την βουλή που θα καθιστά όμηρο τον ελληνικό λαό για δεκαετίες στα χέρια των τραπεζιτών.
Στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης επομένως θα περιλαμβάνεται ένα σούπερ Μνημόνιο, πολύ πιο αντιδραστικό απ’ όλα τα προηγούμενα. Ταυτόχρονα με την συναίνεση και την υποταγή που θα επιδεικνύεται προς τους δανειστές και τα μεγάλα συμφέροντα η κυβέρνηση του Μνημονίου θα οδηγήσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ τον αυταρχισμό απέναντι στην κοινωνία και στο κίνημα. Υποτέλεια εκτός – καταστολή εντός, θα είναι το γνώρισμά της.
Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει καμιά νομιμοποίηση στη συνείδηση της κοινωνίας, γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να ανατραπεί κάτω από κοινωνικούς αγώνες. Το καθεστώς εξαθλίωσης και υποτέλειας που επιβάλλεται με αφορμή την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους υπογραμμίζει την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα βιβλία του δημόσιου χρέους και το ελληνικό κράτος να προχωρήσει εδώ και τώρα σε παύση πληρωμών στην κατεύθυνση διαγραφής μέρους ή όλου του δημόσιου χρέους. Οι επαχθείς, αποικιοκρατικοί όροι που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θυμίζει τοκογλύφο, προσθέτουν επιπλέον λόγους για τους οποίους το δημόσιο χρέος πρέπει να κηρυχθεί παράνομο, απεχθές και αντισυνταγματικό.
Η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου καλεί την κοινωνία να ανατρέψει την δικτατορία των Μνημονίων. Καλεί τους εργαζόμενους και όσους πλήττονται από αυτή την κανιβαλική πολιτική λιτότητας να πάρουν μέρος στους λαϊκούς αγώνες για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  • ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου