Την τιμητική της εξακολουθεί να έχει η Ελλάδα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης που μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο, εστιάζοντας πλέον στη στάση που θα τηρήσει η Αντιπολίτευση και δη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα κάνουν λόγο για μια τεταμένη κατάσταση στην Αθήνα και δίνουν βάση στις δηλώσεις του κυρίου Σαμαρά..
περί μη συμμετοχής του κόμματός του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον δεν παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Και τονίζουν πως το νέο αυτό πολιτικό «μπρα ντε φερ» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γρήγορα σκίασε την όποια ανακούφιση ένιωσαν οι οικονομικοί – και πρωτίστως οι πολιτικοί – ταγοί της Ευρώπης από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Παρασκευής που απομάκρυνε το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης και κυρίως προσφυγής της χώρας σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή μη της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Το BBC γράφει πως ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης πηγαίνει να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια κρίσιμη στιγμή για την επίτευξη ή μη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας.
Οι Financial Times αντιθέτως προβάλλουν την άρνηση του κυρίου Σαμαρά να συνεργαστεί σε μια μεταβατική κυβέρνηση την ώρα που το CNN τονίζει πως η Κυριακή θα είναι ίσως η πιο κρίσιμη ημέρα για να προσπεράσει η Ελλάδα το σκόπελο της πολιτικής και οικονομικής αναταραχής. Κάτι που θα συμβεί μόνον εάν οι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας που είναι και η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει τελικά. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως στην ηλεκτρονική τους σελίδα οι FT φιλοξενούν και μια ανάλυση για το πόσο δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία είναι η αποχώρηση μιας χώρας από το ευρώ και στη συνέχεια και από την ΕΕ και τιτλοφορούν αυτή την ανάλυση με το εύγλωττο: «νομικός πονοκέφαλος στην Ευρώπη»!
Οι New York Times μιλούν για την επιστροφή της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, ενώ, τέλος, το CNBC κάνει αναφορά στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που φιλοξενεί το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τονίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και θα προτιμούσε μια κυβέρνηση συνεργασίας από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Υπογραμμίζει όμως πως τα πολιτικά κόμματα ακόμα και τώρα δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τις απαιτήσεις των Ελλήνων!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου