Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πολιτικές ευθύνες στον Χριστόφια για την τραγωδία στο Μαρί της Κύπρου

7184Πόρισμα "κόλαφος" για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας - Του καταλογίζονται θεσμικές και προσωπικές ευθύνες
Πολιτικές και προσωπικές ευθύνες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για την τραγωδία στο Μαρί της Κύπρου, τον περασμένο Ιούλιο, όταν 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, καταλογίζει το πόρισμα του νομικού, Πόλυ Πολυβίου.
"Δυστυχώς, με βάση τα γεγονότα, όπως....
προκύπτουν από τη μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον μου, δεν έχω επιλογή από το να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει σοβαρότατες θεσμικές και προσωπικές ευθύνες σε σχέση με το υπό διερεύνηση θέμα και για την τραγωδία που ακολούθησε. Το συμπέρασμα μου είναι ότι η κύρια ευθύνη για την τραγωδία και τα συνεπακόλουθα της βαρύνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας", αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα του Π. Πολυβίου, που παραδώθηκε σήμερα το πρωί στον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Δημήτρης Χριστόφιας, γνώριζε για την επικινδυνότητα του φορτίου. Πολιτικές ευθύνες καταλογίζονται και στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, σχετικά με τον χειρισμό της όλης κατάστασης. Ο νομικός Πόλυς Πολυβίου, παρέδωσε το πόρισμα και στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και δήλωσε πως είναι απόλυτα ήσυχος με τη συνείδησή του και πλέον αναμένει την ολοκλήρωση και της ποινικής έρευνας, ώστε να προκύψουν οι τυχόν ποινικές ευθύνες για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου