Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Νέος καβγάς Γεωργιάδη - Παπουτσή για τη ναυτιλία...

Χαμός μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπαουτσή και του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο και αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας.
Η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου, όχι μόνο καλά κρατεί αλλά εντείνεται κιόλας.
Θυμίζουμε ότι μόλις χτες, έπειτα από εντολή του κ. Γεωργιάδη, είχε κριθεί από ......την αρμόδια υπηρεσία ως παράνομη η μετεκατάσταση των υπηρεσιών Ναυτιλίας, που είχε αποφασιστεί από τον κ. Παπουτσή και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Το μεσημέρι, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στη ΝΕΤ και επιτέθηκε με πολύ έντονο τρόπο στον κ. Παπουτσή, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία.

  Ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Παπουτσής δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας» και ότι προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Εάν δεν είχαμε αντιδράσει άμεσα εγώ και ο κ. Χρυσοχοΐδης, καθησυχάζοντας τον εφοπλιστικό κόσμο, αυτή τη στιγμή θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία. Η διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τους εφοπλιστές ήταν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», πρόσθεσε.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι!».

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού, ο οποίος σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσηςι ότι «είναι προφανής και αναγκαία η εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθόσον το θέμα αντανακλά τη ναυτιλία και, κατ’ επέκταση, την εθνική οικονομία. Όπως είναι προφανής η εμπλοκή των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας».

«Σε καμία περίπτωση, δεν αναφέρθηκε ότι η διάταξη αυτή αποτελούσε προϊόν συζήτησης και συμφωνίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως ισχυρίζεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Χρήστος Παπουτσής, στην πολιτική και κοινοβουλευτική του διαδρομή, αρνήθηκε πάντοτε να υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύθηκαν στο παρασκήνιο» ανέφερε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου