Κίνδυνος για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους
Χωρίς σύνταξη μέχρι και για τρία χρόνια κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα ενταχθούν στο προ-συνταξιοδοτικό καθεστώς από τις 28 Νοεμβρίου.
Αιτία για το νέο εμπόδιο είναι, όπως επισήμαναν και στον Γιώργο Κουτρουμάνη οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μετά το 1983 δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη με βάση το ηλικιακό κριτήριο που θέτει ο νόμος......


Τη Δευτέρα εκπνέει ουσιαστικά και η διορία που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι για να υποβάλουν ενστάσεις και δικαιολογητικά, για την υπαγωγή τους στην εφεδρεία.

Η εγκύκλιος ζητά από εργαζόμενους και υπηρεσίες να προσδιορίσουν τον ακριβή συντάξιμο χρόνο κάθε υπαλλήλου μέχρι τη Δευτέρα. Για να ξεπεράσει τον «σκόπελο» και να προλάβει τις ημερομηνίες, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Αποκέντρωσης ζητά από τους εργαζόμενους στο δημόσιο να υποβάλουν «υπεύθυνη δήλωση για τον ακριβή αριθμό συντάξιμου χρόνου ασφάλισης» και από τις αρμόδιες διευθύνσεις «να μεριμνήσουν για τη διασταύρωση των δηλούμενων στοιχείων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ένταξής του προσωπικού στην εργασιακή εφεδρεία».